VIJESTI / KARLOVAC

CJEPIVO IH ZAŠTITILO

Korona ni u ovom valu nije zaobišla karlovački Dom za starije Sv. Antun - zaraženo 5 korisnika i 6 djelatnika, svi ipak bez težih posljedica bolesti

Korona ni u ovom valu nije zaobišla karlovački Dom za starije Sv. Antun - zaraženo 5 korisnika i 6 djelatnika, svi ipak bez težih posljedica bolesti

- Korisnici koji su zaraženi odvajaju se od ostalih korisnika, odnosno ostaju u svojim sobama, ali bez kontakata s ostalim korisnicima, dostavljaju im se obroci u sobu, medicinsko osoblje vodi nadzor

U četvrtom valu epidemije koronavirusa koji je zahvatio i Hrvatsku jedna od bitnih zadaća je zaštita ustanova za starije i nemoćne, no s ovakvim velikim brojem zaraženih očito je nemoguće zaštiti domove, no bitno je da su svi zaštićeni cjepivom, a mnogi su već dobili i treću zaštitnu dozu, tzv. booster.

Kako doznajemo, u Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun u Karlovcu korona se probila, te je s današnjim danom ukupno oboljelih 5 korisnika te 6 djelatnika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Oboljeli korisnici i djelatnici su asimptomatski ili s blažim simptomima. Kad se pojavi u Domu da je netko obolio od COVID-19, sukladno Uputama  za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 za pružatelje socijalne usluge kao i temeljem uputa epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, poduzimaju se posebne mjere, izvijestili su iz Doma.

- Korisnici koji su zaraženi odvajaju se od ostalih korisnika, odnosno ostaju u svojim sobama, ali bez kontakata s ostalim korisnicima, dostavljaju im se obroci u sobu, medicinsko osoblje vodi nadzor nad njihovim zdravstvenim stanjem, sve kontakte s oboljelima (misli se na djelatnike i korisnike) testiramo na COVID-19, kažu u Domu.

Osoblje koristi dodatnu zaštitnu opremu, a zaraženim korisnicima zabranjene su posjete, dok su ostalim korisnicima Doma Sveti Antun dozvoljene posjete uz predočenje COVID potvrde kao i  pridržavanje drugih epidemioloških mjera.

Izdvojeno


Reci što misliš!