VIJESTI / KARLOVAC

RUKOVODEĆE MJESTO

Poslovna zona u Logorištu dobila petu direktoricu u zadnjih šest godina - i ova ima stranačku iskaznicu, vodit će županijsku tvrtku

Poslovna zona u Logorištu dobila petu direktoricu u zadnjih šest godina - i ova ima stranačku iskaznicu, vodit će  županijsku tvrtku
LAG Vallis Colapis/PZ Korana

Martina Marušić Britvec, mlada ali istaknuta HDZ-ovka dobila je povjerenje Skupštine društva tvrtke u vlasništvu Karlovačke županije.

Poduzetnička zona Korana dobila je novu direktoricu. U sljedećem četverogodišnjem mandatu vodit će se jedna od istaknutijih članica HDZ-ove mladeži i Martina Marušić Britvec iz Lasinje.  

Skupština tvrtke natječaj za novog direktora raspisala je još 10. prosinca prošle godine, a konačna odluka donesena je 11. siječnja. Javnim natječajem od novog direktora tražilo se da bude magistar struke ili stručni specijalist iz područja tehničkih ili društvenih znanosti s pet godina radnog iskustva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uvjete je zadovoljila i dobila povjerenje Skupštine društva kojoj predsjeda županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, Martina Marušić Britvec, koja će nakon petogodišnjeg iskustva rada u LAG-u Vallis Colapis, u kojem od 2017. godine radi kao voditeljica odjela za društvene djelatnosti, karijeru nastaviti na čelnoj funkciji Poslovne zone Korana.  

Martina Marušić Britvec završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu 2014. godine, a četiri godine kasnije i jednogodišnji specijalistički studij “Priprema i provedba EU projekata”.  Svoju poslovnu karijeru vezala je uz rad u stranci, tako da je "dogurala" i do funkcije političke tajnice Mladeži HDZ-a što je, poznavajući okolnosti, jedna od bolji referenci za rukovodeća mjesta u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.  

Inače, u zadnjih šest godina, Marušić Britvec je već peta direktorica Poduzetničke zone Korana. Naime, tu funkciju od 2016. do 2017 obnašao je Mladen Kobasić, od 2017. do kolovoza 2020. Željko Fanjak, zatim do rujna 2021. Tihana Stanković Čohan, a zadnja tri mjeseca na toj funkciji provela je Marija Sertić. Novoizabrana direktorica s radom počinje 1. veljače.    

Inače, tvrtka Poduzetnička zona Korana d.o.o., sa sjedištem u Karlovcu na adresi Karlovačke županije, A. Vraniczanya 2 osnovana je 15. prosinca 2006. godine, a godinu ranije odlukom Vlade, prostor bivše vojarne Logorište prenesen je u vlasništvo Karlovačke županije, a nakon čega je Hrvatski fond za privatizaciju s Karlovačkom županijom sklopio ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretninama bez naknade.  

Tvrtka je nositelj svih investicija u komunalno opremanje poduzetničke zone, a kao glavna djelatnost tvrtke ističe se briga o funkcioniranju i održavanju komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni. Ukupna površina poduzetničke zone u Logorištu iznosi 397.000 m², a podijeljena je u 60 parcela i to 30 parcela veličine 1.000 do 2.000m² i 30 parcela veličine 6.000 do 14.500 m². Trenutno u zoni posluje preko 400 zaposlenika i 25 poslovnih subjekata. 

Godišnji proračun tvrtke iznosi okvirno 1,7 milijuna kuna, a najveći dio rashoda odnosi se na namjensko ulaganje zone. Među kojima je, a kao što je je vidljivo i u godišnjim izvještajima o radu tvrtke, raznorazna komunalna ulaganja od izgradanje nogostupa, označavanje logističkih površina do zamjena slivnika i kanalizacijskih poklopaca, te pripreme projektne dokumentacije. 

Unutarnjom sistematizacijom tvrtka posluje u dva odjela, prvi se odnosi na gospodarske aktivnosti same zone u kojoj je ujedno predviđeno radno mjesto direktorice, drugi odjel je pak upravljanje centrom Nikola Tesla, s pet zaposlenih osoba.   

Izdvojeno


Reci što misliš!