VIJESTI / KARLOVAC

TEMATSKA SJEDNICA

Predstavnici grada Karlovca sudjelovali na tematskoj sjednici Stožera civilne zaštite u Petrinji! Tema: Obnova nakon potresa

Predstavnici grada Karlovca sudjelovali na tematskoj sjednici Stožera civilne zaštite u Petrinji! Tema: Obnova nakon potresa

Raspravljalo se o najčešćim problemima i situacijama na terenu te o njihovom rješavanju u komunikaciji sa Stožerom i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

RA
Zamjenica gradonačelnika grada Karlovca Ivana Fočić i pročelnik ureda gradonačelnika Stjepan Mrežar danas su u Petrinji prisustvovali tematskoj sjednici Stožera na temu obnove nakon potresa. Naime, državni tajnik Gordan Hanžek izvijestio je predstavnike županija, gradova i općina stradalih u potresu o trenutnim aktivnostima koje se provode.

Kako javljaju iz gradske uprave, raspravljalo se o najčešćim problemima i situacijama na terenu te o njihovom rješavanju u komunikaciji sa Stožerom i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Predstavljeni su programi za konstrukcijsku i nekonstrukcijsku obnovu, izgradnju zamjenskih kuća i stambenih zgrada, te mogućnost otkupa postojećih stambenih jedinica od strane APN-a koje će biti za zbrinjavanje stradalnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!