VIJESTI / KARLOVAC

INVESTICIJE U KARLOVCU

Želite ulagati u Karlovcu? Raspisan natječaj za prodaju i zadnje preostale parcele u poslovnoj zoni Gornje Mekušje, zasad u izgradnji tek jedan pogon

Želite ulagati u Karlovcu? Raspisan natječaj za prodaju i zadnje preostale parcele u poslovnoj zoni Gornje Mekušje, zasad u izgradnji tek jedan pogon
FB Grad Karlovac

Procjenjuje se da će u sljedećih godinu dana većina tvrtki krenuti s investicijskim radovima i započeti gospodarsku djelatnost, dodaju u gradskoj upravi.

Poslovna zona u Gornjem Mekušju polako se popunjava, a kako danas saznajemo iz karlovačke gradske uprave, raspisan je javni natječaj za prodaju i posljednje od ukupno deset parcela u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje. 

- Razvoj Poduzetničke zone Gornje Mekušje jedan je od strateških razvojnih projekata Grada Karlovca, sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Izgradnjom i opremanjem Zone stvoreni su preduvjeti i mjesto za nove poduzetnike, a gotovo rasprodana Zona u relativno kratkom roku opravdala je projektna ulaganja i viziju, kažu nam u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Parcele u zoni su dosad zakupile tvrtke Hidris ineženjering iz Karlovca, Feal Hrvatska, ZRE KATOWICE, Valis d'Fructus, Ana-A te  Redblock SEE d.o.o. 

- Većina tvrtki ishodila je građevinsku dozvolu, a ZRE Katowice počela je s izgradnjom poslovnog objekta u zoni. Procjenjuje se da će u sljedećih godinu dana većina tvrtki krenuti s investicijskim radovima i započeti gospodarsku djelatnost, dodaju u gradskoj upravi.

Optimistično je da ipak postoji kakav takav interes ulagača pa je Grad Karlovac u procesu formiranja nove Poslovne zone Selce – Karlovac. Ona će se pak prostirati na površini od 71,4 hektara i na, smatraju u Gradu, poslovno atraktivnoj lokaciji uz autocestu Zagreb – Karlovac.

- Zona je upisana u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Izrađena je dokumentacija za izgradnju pristupne ceste te je za istu u ishođenju lokacijska dozvola. Predmet projektiranja je mreža prometnica za dvosmjerni promet s oborinskom odvodnjom, DTK kanalizacijom i javnom rasvjetom sukladno odredbama Urbanističkog plana uređenja Gospodarsko – servisni predio Selce), kažu nam još u gradskoj upravi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!