VIJESTI / KARLOVAC

PRIVATNI POSJED

Stanari ulice u Grabriku ostali šokirani kad su susjedi s "petice" rezervirali parkirna mjesta oko zgrade! Pitaju je li to legitimno, pogledajte što kažu u gradskoj upravi

Stanari ulice u Grabriku ostali šokirani kad su susjedi s

- Slijedom toga informirat ćemo predstavnike stanara čim prije o toj informaciji kako bismo došli do konačnog i ispravnog rješenja nastale situacije, kažu nam u Gradu.

Stanari više zgrada u Ulici kralja Zvonimira u karlovačkom naselju Grabrik prije par dana ostali su prilično neugodno iznenađeni.

Što se dogodilo ispričala nam je čitateljica. Kako nam kaže, njihovi susjedi iz zgrade na kućnom broju 5 su naručili službu koja je sva parkirališna mjesta oko zgrada označila s oznakom "R" što bi trebalo značiti da su rezervirana. Postavljen je i znak na kojem piše da se radi o privatnom posjedu,  s upozorenjem da će pauk služba odvoziti automobile. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tko je to mogao dopustiti i je li to legitimno uopće? Mi stanari okolnih zgrada smo neugodno šokirani jer isti parking koriste četiri zgrade i oduzimanjem ovih mjesta našli smo se u problemu, kaže nam čitateljica. Kako dodaje, sami nemaju gdje s automobilima, a pauk služba "harači" svaki dan od najranijih sati. 

Kako bi doznali što se točno dogodilo KAportal je provjerio u karlovačkoj gradskoj upravi. 

- U tijeku je utvrđivanje činjeničnog stanja vezanog uz ulaganja i vlasništvo parcele na kojoj je došlo do ucrtavanja rezerviranih parkirališta. Naime, investitor u izgradnju parkirališta i prilaznih cesta bio je Grad Karlovac. Slijedom toga informirat ćemo predstavnike stanara čim prije o toj informaciji kako bismo došli do konačnog i ispravnog rješenja nastale situacije, kažu nam u Gradu.

Stanari zgrade na broju 5 su provjerom zemljišnih knjiga utvrdili da je parcela oko zgrade u njihovom suvlasništvu pa su tome shodno i "rezervirali" parkirališna mjesta i označili kao privatni posjed. To je s te strane posve legitimno, međutim, to parkiralište je uredio Grad Karlovac o trošku svih građana, pa ostaje pitanje kako se taj prostor uređen za sve građane može ovako "privatizirati".

Što će u gradskoj upravi utvrditi provjerom na terenu treba tek vidjeti, no neslužbeno doznajemo da pauk služba neće reagirati u ovom slučaju jer je nadležna samo za "dizanje" automobila s javnih površina a ne s privatnih parcela. Onoga tko pak parkira na rezerviranom mjestu, vlasnici bi evenutalno mogli tužiti za ometanje posjeda.   

Izdvojeno


Reci što misliš!