TRAŽI SE NOVI VLASNIK

Hotel Central u karlovačkoj Zvijezdi ponovo na bubnju! Prije pet godina bila najavljena kompletna obnova, sad se prodaje na Njuškalu

Naravno, do obnove nikad nije došlo, a hotel je ovih dana osvanuo u oglasniku. Na Njuškalu se cijelo zdanje površine 2.679,80 kvadrata prodaje preko licenciranog posrednika i to za nešto više od 4,5 milijuna kuna ili za 599 tisuća eura.

Ništa od obnove napuštenog i poludevastiranog hotela Central u srcu karlovačke Zvijezde, barem što se tiče sadašnjeg vlasnika – poduzetnika Joze Kaleba koji je još 2017. godine najavljivao radove vrijedne tri milijuna eura. 

Kaleb je, pisao je KAportal te 2017. godine, najavio da radovi počinju krajem 2017. ili početkom 2018. jer prije toga valja izraditi izvedbeni projekt i troškovnike.

– Sveukupna investicija “ključ u ruke” je oko tri milijuna eura, tisuću eura po kvadratnom metru. Bit će 25 soba s 56 ležajeva, atrij s kaminom, kavana s malom zalogajnicom, te minimalno 18 zaposlenih. U planu je depadansa hotela, samo sa sobama, za što smo kupili zemljište i zgradu u Šimunićevoj ulici 21, kazao je Kaleb, napomenuvši da su dogovorom s Gradom riješena parkirališna mjesta, te pohvalivši suradnju s Konzervatorskim odjelom, rekao je prije pet godina Kaleb za KAportal.

Naravno, do obnove nikad nije došlo, a hotel je ovih dana osvanuo u oglasniku. Na Njuškalu se cijelo zdanje površine 2.679,80 kvadrata prodaje preko licenciranog posrednika i to za nešto više od 4,5 milijuna kuna ili za 599 tisuća eura. 

Podsjetimo, Jozo Kaleb je udio u hotelu kupio 2014. godine od Korane d.d. na sudskoj dražbi za 1,2 milijuna kuna, no potom mu je i Grad Karlovac prodao svoj dio za 1,8 milijuna kuna, tako da je postao jedini vlasnik. Za prodaju za 150 eura po kvadratu vladajući su se odlučili kako bi doprinjeli što bržoj obnovi i početku toliko najavljivane revitalizacije Zvijezde no do dan danas se po tom pitanju nije dogodilo ništa, a hotel je i dalje u groznom stanju, jedino što je Kaleb sanirao dio krova iz hitnosti još većeg propadanja. 

Hotel iz 1884. godine na tri etaže s uličnim lokalom u kojem je nekad bila znamenita karlovačka kavana prodaje sad je ponovo na bubnju, pa ćemo vidjeti i kakav će biti interes. 

FOTO GALERIJA (Aktiviraj Karlovac)

>> Ima novog vlasnika, ali devastirani Hotel Central i dalje čeka obnovu – pogledajte kako sada izgleda iznutra

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest