VIJESTI / KARLOVAC

BEZ SUGLASNOSTI?

HŽ Infrastruktura od Gromova traži da u roku od 10 dana ukloni mural na Rakovcu, tvrde: To je oštećenje javnog vlasništva

HŽ Infrastruktura od Gromova traži da u roku od 10 dana ukloni mural na Rakovcu, tvrde: To je oštećenje javnog vlasništva
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kako je predmetni mural izrađen bez suglasnosti HŽ Infrastrukture d.o.o. isto predstavlja oštećenje javnog vlasništva te vas ovim putem molimo da predmetni mural uklonite u roku od 10 dana od primitka ovog dopisa, stoji u dopisu.

Udruga Specijalne jedinice policije Grom zaprimila je dopis od HŽ infrastrukture u kojima je zatraženo da uklone mural pripadniku jedinice, karlovačkom specijalcu Miši Hrastovu.

Mural su u suradnji s Gromovima isrctali Bad Blue Boysi, a udruga po svemu sudeći od HŽ-a nije tražila dopuštenje da tamo bude.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na zidu upornjaka željezničkog nadvožnjaka "Rakovac" u Karlovcu izrađen je mural za čiju izradu nije izdana suglasnog HŽ Infrastrukture d.o.o., niti je zaprimljen zahtjev za izdavanje suglasnosti. Na muralu se nalaze amblemi s tekstom "Specijalna policija MUP RH" i Specijalna jedinica policije GROM PU Karlovačka" te je za pretpostaviti da je mural izrađen od strane vaše Udruge ili u suradnji s Vašom udrugom. Kako je predmetni mural izrađen bez suglasnosti HŽ Infrastrukture d.o.o. isto predstavlja oštećenje javnog vlasništva te vas ovim putem molimo da predmetni mural uklonite u roku od 10 dana od primitka ovog dopisa, stoji u dopisu HŽ-a koji je jučer stigao na adresu karlovačke braniteljske udruge. 

Dopis je potpisao predsjednik Uprave HŽ Infastrukture Ivan Kršić. Veterani iz Gromova već su najavili da ne misle micati mural iako će još o tome raspravljati na sastanku, a KAportal je u HŽ Infrastrukturi zatražio pojašnjenje zašto im mural smeta i što će napraviti ako u roku od deset dana ne bude uklonjen. 

Podsjetimo, mural je već izazvao dosta pozornosti u javnosti te je o njemu bilo raspravljano i na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća. Otvoren je 21. rujna prošle godine na 30. godišnjicu napada na grad Karlovac u kojem je ubijeno 13 neprijateljskih vojnika na Koranskom mostu, a za što je karlovački specijalac kojem je mural posvećen bio i osuđen presudom Vrhovnog suda RH. 

Izdvojeno


Reci što misliš!