VIJESTI / KARLOVAC

JOŠ MALO PA RADOVI?

Radovi na izgradnji drugog kolosijeka pruge krenut će iz Karlovca, Mandić potvrdio da će obuhvatiti obnovu karlovačkog kolodvora i izgradnju ceste na Orlovcu

Radovi na izgradnji drugog kolosijeka pruge krenut će iz Karlovca, Mandić potvrdio da će obuhvatiti obnovu karlovačkog kolodvora i izgradnju ceste na Orlovcu
Dominik Grguric/PIXSELL

KAportal je već pisao da je ponuda zajednice ponuditelja Strabag AG vrijedna 1,7 milijardi kuna bez PDV-a, ponovno odabrana kao ekonomski najpovoljnija

Nakon sjednice Županijske skupštine, tema izgradnje drugog kolosijeka pruge Karlovac - Hrvatski Leskovac potegnula se i na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća u Karlovcu, na kojoj je vijećnik Predrag Pavlačić (HSS) pitao gradonačelnik Damira Mandića gdje je zapela investicija.

Gradonačelnik je rekao kako ima informaciju da je donesena odluka o izvođaču, nakon što se godinu dana rješavao žalbeni postupak. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U ovom trenutku nemamo informaciju je li se opet netko žalio ali izvođač je izabran, no dok ne bude službeno, iz ove pozicije ne trebam komentirati o kome je riječ, mada je to čini mi se već bilo negdje u eteru. S obzirom na ograničenost rokova vjerujem da bi trebao biti sada trenutak da krenu radovi, rekao je gradonačelnik. 

Ponovimo kako je KAportal već pisao da je HŽ Infrastruktura izvijestila da je ponuda zajednice ponuditelja Strabag AG; Strabag d.o.o. i Strabag Rail a.s., vrijedna 1,7 milijardi kuna bez PDV-a, ponovno odabrana kao ekonomski najpovoljnija. Nakon što odluka o odabiru postane izvršna, očekuje se i potpisivanje ugovora.

Gradonačelnik je ujedno i potvrdio da će radovi krenuti iz Karlovca, ali i to da su uspjeli dvije stvari ugurati u taj projekt. 

-  To je obnova kolodvora i izgradnja nove pristupne ceste Orlovac jer tamo više neće biti prijelaza preko pruge. To mogu zahvaliti ekipi iz komunalnog odjela, tadašnjoj pročelnici Hermini Plemić i pročelnici Vesni Ribar. Jedno i drugo je europski novac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!