VIJESTI / KARLOVAC

DARKO CAR

PU karlovačka dobila je novog načelnika! Imenovao ga ministar Božinović, svoje mišljenje dat će i Županijska skupština

PU karlovačka dobila je novog načelnika! Imenovao ga ministar Božinović, svoje mišljenje dat će i Županijska skupština
PU karlovačka

Novi načelnik PU karlovačke do sada je tu dužnost obavljao u policijskoj upravi krapinsko zagorskoj.

Na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović imenovao je Darka Cara novim načelnikom Policijske uprave karlovačke.
  
Pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Miljenko Radnić voditeljima službi i načelnicima policijskih postaja još je 6.lipnja predstavio novog načelnika, a na sjednici Županijske skupštine u petak, 24. lipnja, tek formalno naći će se prijedlog zaključka o davanju mišljenja na prijedlog njegova imenovanja.

Naime, kako je propisanom Zakonom o policiji, načelnika policijske uprave imenuje i razrješuje ministar na prijedlog glavnog ravnatelja, no prije podnošenja prijedloga za imenovanje načelnika policijske uprave, glavni ravnatelj zatražit će mišljenje županijske skupštine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Ravnateljstvu policije navode da je Povjerenstvo za odabir kandidata, imenovano odlukom ministra unutarnjih posla RH, provelo 26.svibnja 2022. godine postupak testiranja i intervjua s kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete iz raspisanog oglasa te je kandidat Darko Car bio prvorangirani na rang list. 

Darko Car rođen je u Oroslavju 1966. godine, dragovoljac je Domovinskog rata, sudionik akcija Oluja, Bljesak, Maslenica, Okučani i Dubrovačko zaleđe. Od 2018. godine obnaša funkciju načelnika policijske uprave krapinsko zagorske, a istu je obavljao i u razdoblju od 1998 do 2000. 

U razdoblju od 2013. do 2016. bio je policijski službenik za obrambene poslove u Ravnateljstvu policije u Službi za javni red, u periodu od 2012. do 2013.,te od 2005. do 2011. obavljao je dužnost načelnika aerodromske policije PU zagrebačke, od 2011. do 2012. načelnika policijske uprave zadarske. 

Od 2000. do 2001. godine kao policijski službenik za migracijske poslove radio je u PU zagrebačkoj, od 1994. do 1997. obavljao je posao rukovoditelja ispostave Službe za zaštitu ustavnog poretka za krapinsko zagorsku županiju - sadašnja Sigurnosna obavještajna agencija, a od 1992. do 1994. posao inspektora za suzbijanja gospodarskog kriminaliteta u PU krapinsko zagorskoj.  

Po zanimanju je diplomirani ekonomist te je polaznik magisterija kriminalistike. 

Izdvojeno


Reci što misliš!