VIJESTI / KARLOVAC

TKO UPRAVLJA BOLNICOM?

Osuđenik u "aferi Rimac" ostaje do daljnjeg član Upravnog vijeća karlovačke bolnice, Furdek-Hajdin: Nemamo mandat tražiti opoziv, Vlada zna što će učiniti

Osuđenik u
foto ilustracija

Naime, vijećnik SDP-a Srećko Curman pitao je županicu Martinu Furdek-Hajdin hoće li tražiti opoziv osuđenika Drakulića, kao i "zašto se predsjednik Upravnog vijeća Čujko brani šutnjom".

Kako stvari stoje, u Upravnom vijeću karlovačke Opće bolnice još će neko vrijeme sjediti dr. Velibor Drakulić, pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od 7 mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje u aferi vezanoj za uhićenje bivše državne tajnice Josipe Rimac radi "sređivanja državnih ispita".

Podsjetimo, KAportal je prije tjedan dana pisao o novom "statusu" osobe koja upravlja bolnicom, a na ovoj poziciji je ostao iako već godinu dana nije glavni tajnik Ministarstva zdravlja iz kojeg je otišao baš zbog neugodne hipoteke optuženika, a potom i osuđenika u aferi na nacionalnoj razini. Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je dakako za očekivati da će ova tema doći na red Županijske skupštine, a tamo se samo potvrdilo ono što već svi znamo - da je Karlovačka županija osnivač bolnice samo "na papiru", te da stranački instalirani članovi Upravnog vijeća kao i predsjednik Kristijan Čujko nemaju baš neki utjecaj na upravljanje ovom ustanovom, osim kad je u pitanju provođenje stranačkog kadroviranja i potvrđivanja formalnosti. Nije ni čudo da je jedna od smjernica najavljivane reforme zdravstva da se bolnice vrate direktno pod okrilje države. 

Naime, vijećnik SDP-a Srećko Curman pitao je županicu Martinu Furdek-Hajdin hoće li tražiti opoziv osuđenika Drakulića, kao i "zašto se predsjednik Upravnog vijeća Čujko brani šutnjom". Podsjetimo, na upit KAportala rekao je da se kao predsjednik UV-a i on osobno, ne misli očitovati o ovom slučaju.

- Pitam vas i zašto niste davno podnijeli zahtjev za opoziv V. Drakulića nadležnim institucijama, pitao je Curman.

Županica je samo odgovorila da je u domeni Karlovačke županije imenovanje četiri člana Upravnog vijeća a kako oni nisu Drakulića ni imenovali nego Vlada, oni ne mogu tražiti opoziv.

- Što se tiče sudskog epiloga Vlada zna što učiniti, mi nemamo mandat tražiti opoziv, kazala je kratko Furdek-Hajdin. 

Izdvojeno


Reci što misliš!