VIJESTI / KARLOVAC

ZASAD NA JEDAN DAN

Štih proba! U ponedjeljak se za sav promet zatvara ulica Ruski put - probni iskop za veliki projekt koji će promijeniti izgled karlovačke povijesne jezgre

Štih proba! U ponedjeljak se za sav promet zatvara ulica Ruski put - probni iskop za veliki projekt koji će promijeniti izgled karlovačke povijesne jezgre
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Čeka nas kopanje u Radićevoj ulici, na Trgu bana Josipa Jelačića i ukupno još dvadesetak ulica u karlovačkoj povijesnoj jezgri.

Projekt Aglomeracije polako s periferije dolazi u Zvijezdu, a kako je najavljeno, osim gradnje vodokomunalne infrastrukture konačno će ovaj nepravedno zapušteni dio grada dobiti novo ruho i šansu.

Iz karlovačkog Vodovoda i kanalizacije javljaju da se u ponedjeljak u 8 sati za sav promet, naravno osim za vozila gradilišta, zatvara ulica Ruski put. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Alternativni pravac za prometovanje je putem Domobranske, Trg Petra Zrinskog, Ivana Gundulića, Gajeva, Mihovila Pavleka Miškine, kažu nam u gradskoj tvrtki koja je investitor ovog velikog komunalnog zahvata financiranog europskim novcem. 

Kako dodaju, prvo se izvode radovi inspekcijskih iskopa za utvrđivanje stanja i položaja podzemnih instalacija u sklopu projekta u Zvijezdi, a predviđeno zatvaranje će trajati tek jedan dan.

Karlovčani su pozvani na strpljenje i razumijevanje, no ovo je tek "štih proba" za ono što nas čeka krajem ljeta. Kopanje u Radićevoj ulici, na Trgu bana Josipa Jelačića i ukupno još dvadesetak ulica u karlovačkoj povijesnoj jezgri.

Dok čekamo da bageri stignu raskopavati ulice Zvijezde, KAportal je provjerio u kojim će se točno izvoditi radovi. Nakon kopanja i ugradnje novih vodovodnih i kanalizacijskih cijevi trebat će urediti ulicu i opremiti je urbanom opremom, pa se u gradskoj upravi nadaju da će to biti zamašnjak u novom valu uređenja starih kuća.

- Radovi će se izvoditi u 24 ulice u Zvijedi: Draškovićeva, Trg J.J. Strossmayera, Tijesna, Augusta Cesarca, Banjavčićeva, Frankopanska, dio Tomislavove, Mažuranićeva, V. Karasa, Haulikova, Abela Lukšića, Kukuljevićeva, Gambonova, Jonkeova, Bencetićeva, Križanićeva, Grgura Ninskog, Samostanska, Augusta Šenoe, Kraševa, Šimunićeva i Prešernova, kažu nam u Vodovodu i kanalizaciji, gradskoj tvrtki koja je investitor cijelog posla. Novi vodovod stiže i na Trg bana Josipa Jelačića i Radićevu ulicu, a koji će poslije biti posve uređeni što je investicija Grada Karlovca. 

Izdvojeno


Reci što misliš!