VIJESTI / KARLOVAC

AKCIJA U SUMRAK

Nije problem krasti, nego biti uhvaćen! Stjepan Turković, HDZ-ov čovjek od povjerenja koji kroz stranačke strukture dva desetljeća "drma" Karlovcem

Nije problem krasti, nego biti uhvaćen! Stjepan Turković, HDZ-ov čovjek od povjerenja koji kroz stranačke strukture dva desetljeća
KAportal/PIXSELL

Uglavnom patetični pokušaj zastrašivanja nije uspio, pa ćemo vidjeti hoće li sud utvrđivati je li Turković javna osoba ili nije. Turković sad ima problem, jer osim KAportala vjerojatno će morati tužiti sve redom medije u Hrvatskoj

Prije četiri godine je Stjepan Turković, najutjecajniji turanjski HDZ-ovac i ravnatelj Županijske uprave za ceste sa svojim stranačkim šefom i županom Damirom Jelićem došao na Turanj, te svojim susjedima objašnjavao kako je gradskoj i županijskoj vlasti u interesu da se pokrene projekt gradnje obilaznice. 

Susjedi su ih saslušali, ništa se naravno nije događalo godinama, a Vukelićev most je i dalje bio onaj koji ne vodi nikuda. Kad se na Turnju dogodila tragedija, digli su se građani i prosvjednim šetnjama uspjeli uvjeriti vladajuće da je obilaznica njima nešto što život znači, te je konačno i počela gradnja. Nije za to bio zaslužan ravnatelj ŽUC-a ni župan, a ni HDZ kojem su Turanjčani desetljećima davali povjerenje na izborima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akcija u sumrak

Prije tri dana, u sumrak na gradilište obilaznice s eurokukom i prikolicom zakačenom na crnu Alfu, otac i sin prionuli su utovaru armaturnog željeza. Šipke s turanjske obilaznice će ipak završiti tamo gdje su i trebale, u novom nadvožnjaku Jelaši i to samo jer je dvojac uhvaćen na djelu i snimljen u akciji. 

Policija je odradila svoje, a onda i mediji. Savjetnik ravnatelja ŽUC-a postao je top tema, a onda je reagirao i HDZ. Pokrenut je postupak isključenja iz stranke, no savjetnik ih je preduhitrio, pa svjestan što se sprema već poslao ispisnicu. 

- Ako u roku od pola sata ne maknete tekst, vidjet ćemo se na sudu, jer ja nisam javna osoba i nemate pravo objavljivati moje fotografije, rekao je Stjepan Turković u telefonskom razgovoru našem glavnom uredniku. Na pitanje urednika kako nije javna osoba kad je trideset godina prošao razne stranačke funkcije, bio direktor gradske tvrtke, pa rukovoditelj županijske ustanove u kojoj i sad radi kao savjetnik, te na svim redom izborima bio na listama i tražio povjerenje birača, samo nam je rekao da više nije ni član HDZ-a. Da, nije već nekih sat, dva?! Zanimljivo da pritom nije izrazio žaljenje ili rekao da je možda pogriješio, već je išao banalizirati sam pokušaj krađe rekavši da je to "mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna". To naravno nije prekršaj, nego kazneno djelo, no ovaj dio ipak treba prepustiti institucijama, neka one odrade svoj posao.

Doktorov čovjek

Uglavnom patetični pokušaj zastrašivanja nije uspio, pa ćemo vidjeti hoće li sud utvrđivati je li Turković javna osoba ili nije. Turković sad ima problem, jer osim KAportala vjerojatno će morati tužiti sve redom medije u Hrvatskoj, kako portale tako i televizije, novine itd.

Tko je uopće taj lik iz predgrađa? Do jučer ujutro bio je HDZ-ovac, član stranke kojoj može zahvaliti na svemu što ima. Više nije član, no i dalje je savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste, na radnom mjestu za koje je kao v.d. ravnatelja sam otvorio natječaj, da bi se na njega javio i naravno bio primljen, a kako bi na solidnoj plaći odvozio još godinu i kusur do mirovine. 

Stranačke funkcije Stjepana Turkovića tijekom prošla tri desetljeća teško je i nabrojati, kao i članstva u nadzornim odborima, no bio je aktivan i u gradskom i županijskom HDZ-u od vremena još prije Branka Vukelića. Odradio je više mandata na mjestu direktora gradske tvrtke Zelenilo u vrijeme gradonačelnika, sada Doktora Damira Jelića, pa onda s Jelićevim odlaskom na mjesto župana ovaj ga je postavio na mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste. Redoviti donator HDZ-a, jedno vrijeme je bio je  predsjednik NK Karlovca, također na ovu funkciju stavljen po stranačkom zadatku. Kad zbog približavanja mirovine i isteka mandata više nije mogao biti ravnatelj ŽUC-a, HDZ je na ovu funkciju postavio Darka Bebića, a Turković je ostao raditi kao njegov savjetnik. Jedan od stranačkih zadataka koji je uspješno odradio je bila gradnja plave kuće HDZ-a u karlovačkoj Zvijezdi. Turković je, podsjetimo, bio glavni operativac za ovaj zahvat.

Izdvojeno


Reci što misliš!