VIJESTI / KARLOVAC

UBOJITA SREDSTVA

Mine u Dobri u Priselcima tamo su bile već duže vrijeme, u policiji upozoravaju na opasnosti ali i mogućnost dragovoljne predaje oružja

Mine u Dobri u Priselcima tamo su bile već duže vrijeme, u policiji upozoravaju na opasnosti ali i mogućnost dragovoljne predaje oružja
PU karlovačka

Ukupno je pronađeno 17 različitih minsko-eksplozivnih sredstava (tenkovske mine, protupješačke rasprskavajuće mine, protupješačke rasprskavajuće odskočne mine, upaljači, ručna bomba) koji su se duže vrijeme nalazili u rijeci.

KAportal je jučer pisao o šokantnom nalazu kupača nedaleko kupališta na rijeci Dobri u Priselcima  (više pročitajte ovdje), a policija je danas i službeno obavijestila o ovome događaju uz upozorenje o opasnostima koje donose minsko - eksplozivna sredstva.

- Temeljem zaprimljene obavijesti građana o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava u blizini kupališta u rijeci Dobri u mjestu Priselci, policijski službenici izvršili su pregled terena i u rijeci pronašli dvije tenkovske mine. Daljnjim pretraživanjem šireg područja rijeke Dobre kojeg su izvršili ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke pronađeno je još minsko-eksplozivnih sredstava koje je bilo potrebno ukloniti. Ujedno u rijeci Kupi u mjestu Brodarci pronađena je i ručna bomba, kažu u PU karlovačkoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako dodaju, radi uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava iz rijeka angažiran je ronilac Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije koji je pronađena sredstva uklonio na siguran način. Ukupno je pronađeno 17 različitih minsko-eksplozivnih sredstava (tenkovske mine, protupješačke rasprskavajuće mine, protupješačke rasprskavajuće odskočne mine, upaljači, ručna bomba) koji su se duže vrijeme nalazili u rijeci. Dio minsko-eksplozivnih sredstava bio je opasan za transport te je 13. srpnja uništen na obali rijeke, a ostalo su preuzeli pripadnici protueksplozijske zaštite Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb.

FOTO GALERIJA...

- Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće, rijekama, jezerima ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi, navodi PU karlovačka u svom priopćenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!