VIJESTI / KARLOVAC

GRADSKI PRORAČUN

Pred vijećnicima drugi rebalans proračuna! Imat će najveći u povijesti, čak 569 milijuna kuna - gotovo pola namjenski za infrastrukturne projekte

Pred vijećnicima drugi rebalans proračuna! Imat će najveći u povijesti, čak 569 milijuna kuna - gotovo pola namjenski za infrastrukturne projekte
foto ilustracija KAportal/Pixsell

- Došlo je do povećanja poreznih prihoda, u ovom proračunu smo, a isto tako i u rebalansu predvidjeli povećanje plaća odgojiteljicama u vrtićima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi, rekao je gradonačelnik.

Grad dana je iza nas, no karlovačka gradska uprava i dalje radi punom parom. Posla će imati i gradski vijećnici koji će utorak ponovo sjesti u klupe kako bi raspravili i glasali o drugom rebalansu gradskog proračuna.

- Imamo sjednicu na kojoj je i drugi rebalans proračuna ove godine, ima više razloga ima za to. Morali smo u proračun ugraditi i sredstva koja smo dobili iz Fonda solidarnosti. To je razlog povećanja proračuna, iznosit će 569 milijuna kuna što je u povijesti Grada najveći proračun do sada, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačenik Damir Mandić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaje da izvorni prihodi koji se pune od građana iznose između 220 i 230 milijuna kuna, tako da ova ostala sredstva do tih 569 milijuna kuna nisu ona s kojima Grad može može raspolagati kako bi htjeli, već su namjenska i raspoređivat će se po projektima. 

- Došlo je do povećanja poreznih prihoda, u ovom proračunu smo, a isto tako i u rebalansu predvidjeli povećanje plaća odgojiteljicama u vrtićima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Tu je i dokapitalizacija Gradske toplane, odnosno financiranje njihovog projekta gdje Grad Karlovac jamči da ne bi smjelo doći do posebnih stresova u funkcioniranju toplane, rekao je Mandić mislivši na veliki projekt obnove gradskog vrelovoda.

Dodaje da je ovaj rebalans korak naprijed, ali i da u konačnici prati kontekst vremena. U proračunu su nastojali predvidjeti cijene energenata, s obzirom na turbulentnu situaciju i divljanje cijena na tržištu.  

Izdvojeno


Reci što misliš!