VIJESTI / KARLOVAC

DANAS NA VIJEĆU

Potraga za ravnateljem(icom) u Zorin domu završila prije nego što je počela: Što se krije iza nepotpune dokumentacija jedine prijavljene kandidatkinje?

Potraga za ravnateljem(icom) u Zorin domu završila prije nego što je počela: Što se krije iza nepotpune dokumentacija jedine prijavljene kandidatkinje?

U javnosti je ostalo samo nepoznanica ima li sadašnja ravnateljica ambiciju produljiti svoj mandat te je li ona ta kandidatkinja koja je podnijela nepotpuno prijavu.

Gradsko kazalište Zorin dom na prvom objavljenom natječaju nije dobilo novog ravnatelja odnosno ravnateljicu. Naime, Kazališno vijeće raspisalo je natječaj za izbor ravnatelja i objavilo ga u Narodnim novinama i Večernjem listu 27. svibnja ove godine.

Kako su izvijestili Gradskom vijeću grada Karlovca, na natječaj se javila jedna kandidatkinja, te je prijava zaprimljena u roku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svojoj 8. sjednici, Kazališno vijeće otvorilo je zapečaćenu kuvertu i utvrdilo da kandidatkinja ne zadovoljava uvjete natječaja jer nije priložila dokaz o potrebnom radnom iskustvu u kazališnoj djelatnosti u trajanju od pet godina ili deset godina rada u kulturi.  

- Utvrđeno je da je prijava kandidatkinje nepotpuna jer ne sadrži sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta  iz natječaja, te se kao takva ni ne razmatra, niti se o takvoj prijavi odlučuje. U tekstu natječaja navedeno je da se nepotpune ili prijave podnesene izvan roka neće razmatrati, pojašnjavaju u nastavaku. 

Sukladno tome, Kazališno vijeće nakon poništenja natječaja predlaže raspisivanje novog, te je Gradu Karlovcu dostavilo svu dokumentaciju vezanu uz natječaj.
Ista će se naći i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.   

Do daljnjega ustanovu će voditi sadašnja ravnateljica Irena Božičević, koja je na tu dužnost stupila prije tri godina, nakon odlaska dotadašnjeg ravnatelja Srećka Šestana. 

U javnosti je ostalo samo nepoznanica ima li ambicije produljiti svoj mandat, koji joj ističe u srpnju sljedeće godine, te je li ona ta kandidatkinja koja podnijela nepotpunu prijavu. Ako jest, kako je uopće mogla napraviti takav propust?

 

Izdvojeno


Reci što misliš!