VIJESTI / KARLOVAC

KARLOVAČKI DALE COOPER

Birač ne odustaje od pothodnika, "isposlovao" provođenje unutarnje revizije! Gradonačelnik mu nije ostao dužan: Kad već politički nastupate, idite do kraja!

Birač ne odustaje od pothodnika,
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Od gradonačelnika je tražio odgovore na, kako je rekao, politička pitanja i s obzirom na njegov slogan "moguće je".

Tema Pothodnika ni ovog puta nije mogla zaobići Gradsko vijeće, a preko nje tako lako, čini se, neće proći gradski vijećnik Dimitrije Birač (Nova ljevica) koji ju je i aktualizirao. Prema riječima Birača, uvidom u dokumentaciju, tek su bacile pravu sumnju u izvođenje radova sanacije. 

- Ja se ponekad osjećam, pogotovo kad sam to istraživao kao Dale Cooper kad dolazi u Twin Peaks i istražuje ubojstvo. Razgovarao sam s ljudima nakon što sam vidio na sastanku neke brojke. S jedne strane strop aluminijski je skinut za devet radnih dana, zidar je tamo bio 140 i nešto sati, dvojca radnika 116 sati. Od zidanja nema tragova kako su mi građani rekli. Građani koji dole radi više od 20 godina rekli su mi da se radilo dva tri dana 5 do 6 sati, s time da su dečki u petak došli i pogledali kako je to palo i malo nešto s nogom gurnuli i to je to. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od gradonačelnika je tražio odgovore na, kako je rekao, politička pitanja i s obzirom na njegov slogan "moguće je". 

- Je li moguće da građani ne govore istinu ili netko drugi ne govori istinu? Je li moguće da se radilo devet sati po punih osam sati ili se radilo dva dana po pet sati? Je li moguće da su skele naplaćene 20 tisuća kuna, a u Bauhausu ih ima za 1.399 kuna? Netko ih je vama naplatio za 14 puta veći cijenu. 

Gradonačelnik Mandić kazao je kako je shvatio da je to političko pitanje te dodao kako će on politički i odgovoriti. 

- S pozicije gradonačelnika postavio sam se jedinio moguće a to je da morate dobiti sve informacije koje ste tražili od nadležnih ljudi u odjelu i izvođača radova. Sve ovo što vi i dalje govorite, očito sumnjate da su ti podaci točni. Ono što ja mogu napraviti i što ću napraviti je naložiti unutarnjoj reviziji da provjeri cijeli postupak. Mislim da je to politički s moje strane krajnje odgovorno. 

Birač je ponovio kako postoji sumnja da posao nije odrađen kako je prezentiran.
 
- Jedno je da je dva put skuplje, jedno je da nije radio dva dana nego tri.  Ako je netko radio deset dana, ako je netko napravio skuplje skele 14 puta onda nešto možda ne štima i to treba istražiti. 

Birač je poručio gradonačelniku kako je on izabran od strane građana i to je čista politika. 

- Vi kako hodate, kako ustajete to je politički čin. Meni je malo čudna demagogija ovo sada nije politički sada ću govoriti argumentirano. Sve je ovo politički, politika je iznad svega i uključuje sve te stvari. Ubuduće gradonačelnik nema dijeliti političko i nepolitičko nego shvaćati da je ovo sve politika. 

- Kad sam ja rekao ovo je politički a ovo nije politički? Vi ste prvi rekli da hoćete da vam ja politički odgovorim. Ja sam samo naglasio da je moj odgovor politički. Stavljate mi u usta nešto što nisam rekao. 

Gradonačelnik je u nastavku napomenuo kako je rješenje pothodnika nije počelo jučer, te da je problem pothodnika toliko kompleksan da naši građani ne moraju imati razumijevanja za to. 

- Sad kad ja kažem da drugi kolosijek pruge prema Oštarijama komplicira bilo kakvo rješenje, to našim građanima ne mora značiti ništa. Mi ne možemo isprojektirati u pothodniku i dobiti građevinsku dozvolu radi projekta koji je još uvijek u fazi ideje. Bilo bi dobro da kad vi iziđite van i objašnjavate građanima problem pothodnika da im kažete i to. Samo to zvuči da ide u prilog gradonačelniku pa bolje to prešutite. Politički kad već nastupate idite do kraja. 

Namjera nam je da u ovom trenutku  ne ulazimo u postupke koji zahtijevaju građevinsku dozvolu ali da pothodnik učinimo pristojnim prostorom za sve građane. 

Gradonačelnik je ujedno poručio da s građanima s kojima je komunicirao da ih zamoli da unutranjoj reviziji budu na raspolaganju, to jest neka oni posvjedođe ono što vi javno tvrdite s govornice. 

Izdvojeno


Reci što misliš!