VIJESTI / KARLOVAC

IMA LI INTERESA?

Objavljen natječaj za zakup poslovnog prostora u vlasništvu države u Karlovcu - pogledajte na kojoj lokaciji se nalazi i koliko iznosi zakupnina

Objavljen natječaj za zakup poslovnog prostora u vlasništvu države u Karlovcu - pogledajte na kojoj lokaciji se nalazi i koliko iznosi zakupnina

Državne nekretnine d.o.o. u gradu Karlovcu upravljaju s 286 nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, od toga 240 stanova i 46 poslovnih prostora.

Četvrtim natječajem u ovoj godini Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 25 državnih prostora, kako navode, na atraktivnim lokacijama. Među njima i jedan u Karlovcu, na adresi Banija 1, veličine 30 m2 po početnoj cijeni od 27 kn/m2. Početna mjesečna zakupnina iznosila bi 823,09 kuna, jamčevina 2.469,27 kuna. Više na poveznici.

Inače, Državne nekretnine ukupno u gradu Karlovcu upravljaju s 286 nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, od toga 240 stanova i 46 poslovnih prostora. Trenutno nije u funkciji 58 nekretnina, i to 38 stanova i 20 poslovnih prostora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su za KAportal potvrdili početkom godine, u gradu Karlovcu ne bilježe veći interes poduzetnika za zakup državnog prostora, pa ih pozivaju i na iskaz interesa za objavljene prostore i putem e-maila [email protected] za eventualne ostale prostore.  

Poslovni prostor na Baniji
 

Od ostalih ponuđenih poslovnih prostora u ovom pozivu, 20 ih se nalazi u Zagrebu. U nultoj zoni ponuđeno ih je pet, od Frankopanske ulice gdje se dvorišni prostor od gotovo 13 m2 može zakupiti s početnom cijenom od 54 kn/m2 do frekventne Gajeve ulice gdje se prostor od cca 87 m2 početno nudi po cijeni od 80 kn/m2 pa sve do iznimno popularnih lokacija u Jurišićevoj ulici, Frane Petrića odnosno Bogovićevoj i Teslinoj s uličnim prostorima za koje se ponude primaju počevši od 108 kn/m2.

U prvoj zagrebačkoj zoni zakupa, na potezu od HNK do Gundulićeve, nudi se prostor od 16 m2 u Masarykovoj ulici po početnoj cijeni od 88 kn/m2, dok je u drugoj zoni ponuđeno čak 11 prostora, također na dobrim lokacijama, poput prostora od 23 m2 preko puta Botaničkog vrta u Mihanovićevoj ulici pa do prometne Savske ceste s uličnim prostorom od 46 m2 po početnoj cijeni od cca 62 kn/m2.

Na jednom od prepoznatljivih simbola grada Zagreba, na Trgu žrtava fašizma daje se u zakup ulični poslovni prostor od cca 40 m2, dok se u Petrovoj, Maksimirskoj i Martićevoj ulici mogu naći prostraniji objekti u zakupu po početnoj cijeni u rasponu od 18 do 47 kn/m2.

U nultoj gradskoj zoni poslovni prostor ponuđen je i u Osijeku gdje se poveći prostor od gotovo 180 m2 može zakupiti od cca 45 kn/m2. U Kutini u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora ponuđen je veliki prostor od 205 m2 po početnoj cijeni od cca 26 kn/m2. U Slavonskom Brodu oglašen je prostor od 33 m2 s dodatnom galerijom na samome glavnom trgu, popularnom brodskom Korzu, odnosno Trgu Ivane Brlić Mažuranić 3. 

Iz tvrtke napominju kako se ponude dostavljaju poštom na adresu DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Rok za predaju ponuda je do podneva 2. rujna ove godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!