VIJESTI / KARLOVAC

INBOX GORI

Pronađeno štene posavskog goniča, udruzi se javljaju lovci od Slunja do Ozlja i tvrde da je to njihov pas: Neka pravi vlasnik objasni zašto je u takvom stanju!

Pronađeno štene posavskog goniča, udruzi se javljaju lovci od Slunja do Ozlja i tvrde da je to njihov pas: Neka pravi vlasnik objasni zašto je u takvom stanju!

Jednom je pobjegla pri obuci, drugom pri transportu, trećem je nestala, četvrtom su je djeca izgubila.

Štene posavskog goniča pronađeno u Karlovcu i oglas za pronalazak vlasnika koji je postavila karlovačka Udruga za dobrobit i zaštitu životinja MicKA, izazvalo je pravu buru na društvenim mrežama ali i nevjerojatnu spoznaju koliko ljudi mogu lagati. 

Aktivisti udruge koja već neko vrijeme na udomljavanju napuštenih životinja dobro znaju koliko je to težak posao i koliko je ljude teško afirmirati da udome psa ili mačku i spase ih od života u Skloništu u Utinji. No u ovom slučaju, kažu da im se nikad u tako kratkom roku nije "javilo toliko "pravih" vlasnika za jedno pronađeno štene" i to od Ogulina do Ozlja, Slunja Vojnića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Baš njihova je Merry. Jednom je pobjegla pri obuci, drugom pri transportu, trećem je nestala, četvrtom su je djeca izgubila. Niti jedan nema nikakav dokaz o vlasništvu, a niti objašnjenje zašto štene staro 7 tjedana nikad nije čišćeno od unutarnjih parazita i sad je toliko puno glista da je jedva preživjela čišćenje od parazita. Za buhe ni ne pitamo, to je standard. Neki nas blokiraju još i prije nego stignemo odgovoriti na njihov upit, a neki nakon što zatražimo dokaz o vlasništvu, napisali su u postu na Facebook stranici udruge.

- Svima je zajedničko jedno - profili puni oružja, mrtvih veprova i ostale divljači, a čini se i sklonost lažima. Svaka čast, izuzetno su se potrudili pokazati lovce u lijepom svjetlu velikih ljubitelja životinja kakvima se obično predstavljaju. A jednako tako brinu o kvalitetnom uzgoju ove autohtone pasmine. No to je tema za neki drugi post, ovaj je samo o Merry. Jednoj kujici u tipu posavskog goniča. Kako ikome vjerovati nakon ovog? Pravi vlasnik slobodno se javi u inbox. Uz objašnjenje zašto je štene u stanju u kakvom je i kako je dospjela tamo gdje je pronađena. Naš inbox je otvoren, napisali su.

Komentari u raspravi su isto zanimljivi a možete ih pročitati ovdje...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!