VIJESTI / KARLOVAC

POSLOVNA ODLUKA

Nije lako biti bivši HDZ-ovac! Stjepan Turković dobio otpremninu od "samo" 32 tisuće kuna - ide mu neoporezivo uz poslovno uvjetovani otkaz

Nije lako biti bivši HDZ-ovac! Stjepan Turković dobio otpremninu od

U konkretnom slučaju radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv, dodaju u ŽUC-u.

Nakon što je KAportal inzistirao na informaciji koliko iznosi otpremnina sad već bivšeg savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepana Turkovića, objavljen je i taj podatak, treći dan od našeg novinarskog upita.

- Upravno vijeće Županijske uprave za ceste na sjednici održanoj 23. kolovoza 2022. donijelo je Odluku o izmjeni unutarnjeg ustroja ustanove koja je stupila na snagu protekom roka od 8 dana. Tako je, između ostalog, donesena odluka o ukidanju radnog mjesta-savjetnik ravnatelja, iz organizacijskih razloga, izvijestio je predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Ivan Ćupor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako kaže, sukladno tome, donesena je Odluka o poslovno uvjetovanom otkazu za radnika koji je bio zaposlen na radnom mjestu savjetnik ravnatelja.  

- Temeljem Zakona o radu, poslodavac je obvezan radniku kojemu je uručen poslovno uvjetovani otkaz isplatiti otpremninu. U konkretnom slučaju radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv, dodaju u ŽUC-u.

Nema baš izdašne otpremnine za višegodišnjeg ravnatelja ŽUC-a i istaknutog HDZ-ovca koji je, može se zaključiti, neslavno završio nakon što je uhvaćen u krađi armaturnog željeza na zaobilaznici Turnja. Potom je izbačen iz stranke u kojoj je bio od početka 90-ih, a onda i postao tehnološki višak u županijskoj ustanovi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!