VIJESTI / KARLOVAC

POVIJESNI TRENUTAK

Edukacije i pripreme za uvođenje eura! U Županijskoj komori Karlovac održan seminar u organizaciji Udruge računovođa

Edukacije i pripreme za uvođenje eura! U Županijskoj komori Karlovac održan seminar u organizaciji Udruge računovođa

- Uvođenje eura u Republiku Hrvatsku sigurno je povijesni trenutak kojem ćemo se morati prilagoditi svi, a poseban teret je naravno na gospodarskim subjektima. Ne radi se samo o točnom preračunavanju cijena i obvezi dvojnog iskazivanja, već o cjelokupnoj prilagodbi brojnih internih procesa od informacijskih sustava, načina financijskog izvještavanja do vođenja poslovnih knjiga i ostalo. Ovo je u našoj komori drugi seminar ove godine na temu prilagodbe gospodarstva uvođenju eura organiziran u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Karlovac i odaziv oko 70 sudionika dovoljno govori o aktualnosti teme, rekao je Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske komore Karlovac uoči seminara u prostoru komore. 

Poznati stručnjaci Marija Zuber i Domagoj Brkljan ovaj put su sudionicima pojasnili koje prilagodbe poslovni subjekti trebaju provesti u vođenje računovodstva i financijskog izvještavanja u prijelaznom razdoblju dvojnog iskazivanja kao što su prilagodbe i rokovi usklađenja temeljnog kapitala, vođenje poslovnih knjiga i knjigovodstvene isprave, evidentiranje i izgled računa, blagajničko poslovanje, prijava poreza na dobit i PDV-a, sadržaj obračuna plaće i otpremnina u razdoblju dvojnog iskazivanja, ispravci i dopune JOPPD obrasca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teme na seminaru bile su i prijedlozi izmjena propisa o porezu na dohodaka koji se očekuju u 2023. godini, novosti u obaveznom sadržaju ugovora o djelu i autorskih ugovora te pravo na korištenje očinskog dopusta.

Izdvojeno


Reci što misliš!