VIJESTI / KARLOVAC

LOVNI TURIZAM?

Protekli vikend u znaku natjecanja za lovce - 13. "Alka" i Kup "Četiri rijeke" u Karlovac privukli natjecatelje iz Hrvatske i inozemstva

Protekli vikend u znaku natjecanja za lovce - 13.

Karlovačka županija jedina u Hrvatskoj ima strategiju razvoja lovnog turizma, ali i puno mjesta za napredak u ovom segmentu.


Kinološko društvo "Karlovac" organiziralo je još jedan "Kup ALKA" i Kup  Sveti Hubert "Četiri rijeke", pa tako i 13. zaredom u Karlovac dovelo belik broj lovaca - natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva.

"Kup ALKA" je međunarodni ispit rada u polju s odstrjelom na prepelicu s dodjelom kandidature CACIT, kao i Kup "Četiri rijeke".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- I ove godine velik broj natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva došao je na ovaj međunarodni ispit. Ovakav tip manifestacija kao i lovni turizam, posebno kroz ovakav tip natjecanja koji uključuje lovačke pse donosi tisuće eura lokalnoj zajednici, rekao je za KAportal jedan od organizatora Viktor Šegrt.

No dodaje, u našoj županiji koja jedina u Hrvatskoj ima strategiju razvoja lovnog turizma, ima puno mjesta za napredak u ovom segmentu. Podsjetimo, strategiju je napravila još bivša razvojna agencija "Karla", kao temeljni preduvjet za povlačenje novca za povećanje fonda sitne divljači koja je najprofitabilnija u lovnom turizmu.

Organizaciju lovačkih kupova je poduprla i karlovačka lovna agencija KALOV ustupivši terene za manifestaciju.

Izdvojeno


Reci što misliš!