VIJESTI / KARLOVAC

VELIKA INVESTICIJA

Pri kraju radovi na vrelovodnoj mreži za ljetnu sezonu, upravo se kreće s tlačnim probama prije zatrpavanja cijevi

Pri kraju radovi na vrelovodnoj mreži za ljetnu sezonu, upravo se kreće s tlačnim probama prije zatrpavanja cijevi

Radovi se izvode u gradskim četvrtima Rakovac, Novi centar, Grabrik i Luščić. Nastavak radova slijedi u proljeće 2023. godine.

Pri kraju su radovi na obnovi vrelovodne mreže u Karlovcu za ovu sezonu, a upravo su u tijeku tlačne probe postavljenih cijevi.

- U sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ privode se kraju radovi na zamjeni vrelovodnih cijevi, ali samo za ovu ljetnu sezonu. Trenutno se provode tlačne probe nakon čega slijede izolaterski radovi, te potom vraćanje trase u prvobitno stanje, izvijestili su iz Gradske toplane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvođači radova Održavanje i izgradnja pogona d.o.o. te Zajednica ponuditelja BK Montaža d.o.o., ZG Marine d.o.o. i Zagreb Montaža d.o.o., a kako nam kažu, svi rade ubrzano kako bi sve bilo na vrijeme spremno za početak nove ogrjevne sezone. Radovi se izvode u gradskim četvrtima Rakovac, Novi centar, Grabrik i Luščić. Nastavak radova slijedi u proljeće 2023. godine.

- Zamjenom vrelovodnih cijevi poboljšat će se kvaliteta isporuke toplinske energije lokalnoj zajednici grada Karlovca. Provedbom ovog projekta smanjit će se gubici topline u distribuciji toplinske energije s trenutnih 15 posto na manje od 8 posto, navodi se u priopćenju. 

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi skoro 134 milijuna kuna od kojih se 103, 5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Izdvojeno


Reci što misliš!