VIJESTI / KARLOVAC

KONSOLIDIRANA DOBIT

Karlovac ponovo u Top 5 hrvatskih gradova po tvrtkama s najvećom dobiti! Tome najviše doprinosi tvornica oružja HS produkt

Karlovac ponovo u Top 5 hrvatskih gradova po tvrtkama s najvećom dobiti! Tome najviše doprinosi tvornica oružja HS produkt

Rezultatima Splita najviše je pridonijela tvrtka Tommy, Osijeka tvrtka Amplitudo, Rijeke Plodine, Karlovca HS Produkt, Varaždina Gumiimpex-GRP.

Među top deset gradova prema kriteriju neto dobiti nalaze se još Rijeka, Karlovac, Varaždin, Poreč, Zadar, Vukovar i Velika Gorica, piše portal televizije N1

Poduzetnici u Karlovcu su po dobiti na petom mjestu u Hrvatskoj, što dakako treba zahvaliti najvećim tvrtkama koje ovdje imaju svoje pogone i sjedišta, prije svega tvornici oružja HS produktu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se navodi, konsolidirana neto dobit poduzetnika u top 10 gradova lani je iznosila 31,3 milijarde kuna, dok je konsolidirana neto dobit svih poduzetnika u Hrvatskoj bila 44,8 milijardi kuna.

U navedenih top deset gradova lani je bilo 75.432 poduzetnika, a zapošljavali su 537.030 radnika.

Analiza podataka po gradovima potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit, na 10 najvećih gradova koji su od ukupnog poduzetništva u 2021. imali 52,3 posto broja poduzetnika, 55,7 posto broja zaposlenih, 65,6 posto ukupnih prihoda, 67,1 posto dobiti razdoblja, 60,2 posto gubitka razdoblja te 69,7 posto neto dobiti.

Razlog tome, kako navode iz Fine, prvenstveno je udjel poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu.

Zagrebački poduzetnici, njih 47.956 s 370.821 zaposlenim, ostvarili su najveću neto dobit u iznosu od 23,6 milijardi kuna, što je udio od 75,5 posto u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 spomenutih gradova.

Slijede poduzetnici Splita koji su u 2021. ostvarili konsolidiranu neto dobit od 1,4 milijarde kuna te poduzetnici iz Osijeka s dobiti od 1,14 milijarde kuna.

Na četvrtom mjestu liste top deset gradova po kriteriju neto dobiti su poduzetnici Rijeke koji su ostvarili neto dobit od 1,1 milijarde kuna, dok su poduzetnici Karlovca na petom mjestu s 758,8 milijuna kuna neto dobiti.

Na šestom mjestu su poduzetnici Varaždina s 716,5 milijuna kuna neto dobiti, sedmo mjesto zauzeli su poduzetnici Poreča s 655,9 milijuna kuna neto dobiti, a osmo mjesto poduzetnici Zadra koji su lani ostvarili 636,3 milijuna kuna neto dobiti.

Na začelju liste se nalaze poduzetnici Vukovara  s 629,96 milijuna kuna neto dobiti te su zauzeli deveto mjesto, dok su na desetom mjestu poduzetnici Velike Gorice s neto dobiti od 601,97 milijuna kuna.

Dobrim rezultatima na razini Zagreba najviše je doprinijela Ina, navode iz Fine.

Rezultatima Splita najviše je pridonijela tvrtka Tommy, Osijeka tvrtka Amplitudo, Rijeke Plodine, Karlovca HS Produkt, Varaždina Gumiimpex-GRP.

Rezultatima Poreča najviše je pridonijela Valamar Riviera, Zadra Tankerska plovidba, Vukovara Prvo plinarsko društvo (PPD) i Velike Gorice Lidl Hrvatska.

Izdvojeno


Reci što misliš!