VIJESTI / KARLOVAC

NABUJALE RIJEKE

Opasnost od poplave prošla na užem gradskom području, još su ugrožena mjesta nizvodno od Karlovca! Mandić za N1 o "neupotrebljivim" box barijerama

Opasnost od poplave prošla na užem gradskom području, još su ugrožena mjesta nizvodno od Karlovca! Mandić za N1 o

Na novinarski upit o "famoznim" box barijerama punjenim vodom koje su se raspale pod naletom vode u Brodarcima i koliko je to uopće dobar izum, Mandić je rekao da su se na ovakvim vodostajima pokazale neupotrebljivima

S opadanjem vodostaje rijeke Kupe uzvodno od Karlovca mještani Brodaraca su odahnuli, no pogoršava se situacija nizvodno, od poplave su i dalje ugrožena karlovačka naselja Blatnica i Koritinja. 

Ekipa televizije N1 upravo je na tom području gdje su ceste poplavljene, a gost im je bio karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po njegovim riječima, situacija je u gradu puno bolja, no od normalnog su života odsječena naselja u Mjesnom odboru Šišljavić.

- Ovaj vodostaj ovdje neće potopiti kuće, prije tri dana smo s našim službama podijelili vreće da ih obranimo. S ozbirom da vodostaj pada vjerujem da će se i ova prometnica osloboditi, rekao je Mandić reporteru N1 na ulazu u Pokupsku Blatnicu do koje se zbog nabujale Kupe trenutno ne može.

Na novinarski upit o "famoznim" box barijerama koje su se raspale pod naletom vode u Brodarcima i koliko je to uopće dobar izum, Mandić je rekao da su se 2018. godine u Logorištu, Mostanju i Maloj Švarči pokazale dobrim.

- Tada su bile punjene pijeskom i triput su ovo područje pasili od poplave. Ove s vodom očito imaju nekakav učinak.do određene razine, ali na ovakvim vodostajima su se pokazale neupotrebljivim, rekao je gradonačelnik. 

Za trenutnu situaciju u MO Šišljavić dodao je da je najvažnije bilo odmah osigurati koridore za hitne službe, dostava je osigurana i sve je pod kontrolom.

- Ovaj dio cjelovite zaštite od poplava je nacionalna priča i to će se morati rješavati.  Nabujala Kupa će doći i u Petrinju i u Sisak i oni su sada u problemu, zaključio je Mandić. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!