VIJESTI / KARLOVAC

MANJE DJECE

Karlovačke škole ove godine pohađa dva razreda prvašića manje, s druge strane za svu djecu nema mjesta u vrtićima - Grad planira izgraditi dva nova

Karlovačke škole ove godine pohađa dva razreda prvašića manje, s druge strane za svu djecu nema mjesta u vrtićima - Grad planira izgraditi dva nova

Budući da na području grada Karlovca trenutno nema dovoljno kapaciteta koji bi omogućili svoj djece smještaj u vrtiću, Grad je najavio izgradnju dva nova objekta - DV Rečica i DV Luščić

Treći je tjedan nove školske godine u osnovnim školama, a one na području grada Karlovca pohađa 31 učenik manje u odnosnu na prošlu godinu. Naime, prema podacima koje nam je dostavio Grad Karlovac, u deset osnovnih škola u novu školsku godinu upisano je 395 prvašića, a porast upisane djece bilježi se u OŠ Dubovac, OŠ Rečica i OŠ Braće Seljan. 

- U ovu školsku godinu krećemo s jednom područnom školom manje, točnije zatvorena je Područna škola Stative u koju nije upisan niti jednan učenik, pa je tako aktivno samo devet područnih škola, dodaju u Gradu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjesta u vrtiću nema za sve

U vrtiće je u novoj pedagoškoj godini upisano 333 djece. Iz Grada poručuju da sva djeca čija su oba roditelja zaposlena i koja su do 1. rujna ove godine, napunila godinu dana starosti dobila su svoje mjesto u vrtiću. To nije bio slučaj za pedesetak djece iz obitelji u kojima jedan ili oba roditelja nisu zaposlena. 

- Budući da na području grada Karlovca trenutno nema dovoljno kapaciteta koji bi omogućili svoj djece smještaj u vrtiću, Grad Karlovac aplicirao je na poziv na dostavu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“  te prijavio izgradnju dva nova objekta DV Rečica i DV Luščić.

Ujedno, iz Grada napominju kako će i u narednom razdoblju nastavljati sufinancirati smještaj djece u privatnim vrtićima na području grada (DV Tintilinić) u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, te u obrtima za čuvanje djece (dadilje) u iznosu od 600 kuna mjesečno.

Izdvojeno


Reci što misliš!