VIJESTI / KARLOVAC

OBAVIJESTIO JAVNOST

Konačno zbogom! Nakon izlaska iz SDP-a gradski vijećnik Tomislav Novak napustio i klub SDP, HSS i NL Davor Petračić u Gradskom vijeću

Konačno zbogom! Nakon izlaska iz SDP-a gradski vijećnik Tomislav Novak napustio i klub SDP, HSS i NL Davor Petračić u Gradskom vijeću

SDP je u Gradskom vijeću Karlovca ostao na tek dva mandata, onom predsjednice Gradske organizacije SDP-a Dragice Malović i potpredsjednice Vijeća Ehlimane Planinac.

Nakon gotovo tri mjeseca od izlaska iz SDP-a gradski vijećnik Tomislav Novak danas je obavijestio javnost da više nije niti član kluba SDP, HSS, NL Davor Petračić nakon što je ispunio sve pravne i administrativne obveze nakon istupanja iz stranke. 

Ponovimo kako je Novak stranku napustio 26. lipnja i kako je tada komentirao "nakon deset godina intenzivnog članstva i rada došao je trenutak u kojem se moje osobne političke ideje i stavovi više ne podudaraju s mišljenjem većine u organizaciji, te je po meni istupanje iz organizacije jedini logični potez".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mandat neće vratiti stranci već je rekao da će nastaviti raditi kao  nezavisni vijećnik i to "u nadi da će u sljedeće tri godine pridonijeti napretku Karlovca te pomoći oporbi da smijeni trenutnu vlast koja već 20 godina sustavno usporava razvoj našeg grada."

O Novakom napuštanju stranke oglasio se tada i karlovački SDP. Predsjednica Dragica Malović poručila je kako je SDP oduvijek bio stranka pluralizma i različitosti među članovima, te između ostalog dodala kako joj je žao što Tomislav nije mogao prihvatiti da ne moraju svi misliti jednako. 

- Bavljenje gradskom politikom je ozbiljan, zahtjevan i nimalo lagan posao koji traži temeljitu pripremu za obradu gradskih tema i nuđenje rješenja, a tu Tomislava nije bilo. Stoga pozdravljamo njegovu novu odlučnost u "doprinosu" napretku Karlovca i „pomoći“ da se smijeni trenutna vlast. Jedino ne znamo tko mu je dosad smetao da radi na tome, poručili su mu tada iz karlovačkog SDP-a.

Dodajmo tome i da je SDP tako u Gradskom vijeću Karlovca ostao na tek dva mandata, onom predsjednice Gradske organizacije SDP-a Dragice Malović i potpredsjednice Vijeća Ehlimane Planinac. S njihove liste još je davno nezavisni postao vijećnik Dražen Cukina dok je drugi koalicijski partner HSS-ovac Predrag Pavlačić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!