VIJESTI / KARLOVAC

OPCIJA I DALJE POSTOJI?

Još je jednom propala prilika za obnovu zgrade Velike vojarne u Zvijezdi? Gradonačelnik Mandić: To je jedna jako skupa priča ali isto tako ne služi nam na čast

Još je jednom propala prilika za obnovu zgrade Velike vojarne u Zvijezdi? Gradonačelnik Mandić: To je jedna jako skupa priča ali isto tako ne služi nam na čast

Na primjeru Gradskog muzeja, gradska vijećnica Ana Matan (Možemo!) komentirala je kako je riječ o zgradi koja dobro izgleda, a obnavlja se, dok s druge strane još je jednom propala prilika da se ostale zgrade u Zvijezdi obnove

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu bilo je niz odluka koje se odnose na donošenje odluka o pokretanju postupka javne nabave za provođenje radova obnove na zgradama kulturnog doba oštećenih u potresu, koje će u stopostotnom iznosu financirati iz Fonda solidarnosti. 

Među njima su zgrade KAMODA, Hrvatskog doma, rodne kuće Stjepana Mihalića, gradske uprave i Gradskog muzeja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo na primjeru Gradskog muzeja, gradska vijećnica Ana Matan (Možemo!) komentirala je kako je riječ o zgradi koja dobro izgleda, a obnavlja se, dok s druge strane još je jednom propala prilika da se ostale zgrade u Zvijezdi obnove. 

- Ono što stalno ponavljam pa ću ponovit i sada. Gradski muzej nije ustrajao da se useli u prostor Velike vojarne i time propustio brojne prilike da se prijavi na brojne fondove. Mi sada ulažemo 10 milijuna kuna za zgradu Gradskog muzeja koja u usporedbi s drugim zgradama u Zvijezdi izgleda sasvim ok, kazala je Matan.

Gradonačelnik Damir Mandić potvrdio je kako je po pitanju obnove Velikog vojarne bilo govora kako bi se u njoj smjestila Glazbena škola, Gradski muzej i dio Gimnazije i išla je inicijativa da Grad kupi zgradu. O financiranju se razgovaralo sa Svjetskom bankom za obnovu, no ona nije bila zainteresirana za to, pa se je s tim i stalo. 

Mandić je ujedno i naglasio kako zgrada Velike vojarne nije u gradskom vlasništvu i kako je riječ o velikom novcu ukoliko bi se išlo u kupnju, a opcija i dalje postoji. No kako ističe, u ovom trenutku "to je jedna skupa priča ali isto tako ne služi nam na čast".

Što se tiče samog Gradskog muzeja, gradonačelnik je rekao da kad krenu radovi postav će se morati rasformirati i ovaj postav koji je sada, više se neće vraćati.

- Tu ćemo morati pronaći neka sredstva i tu priču zaključiti i krenuti u novi postav našeg muzeja, dodao je gradonačelnik.   

Izdvojeno


Reci što misliš!