VIJESTI / KARLOVAC

NOVAC JE TU

Radovi na obnovi od potresa pet javnih zgrada u Karlovcu samo što nisu počeli, financijska konstrukcija riješena i za njihovo stavljanje u funkciju?

Radovi na obnovi od potresa pet javnih zgrada u Karlovcu samo što nisu počeli, financijska konstrukcija riješena i za njihovo stavljanje u funkciju?

No osim konstruktivne obnove javnih zgrada, iz Grada su na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća naglasili kako imaju obvezu cjelokupne obnove te je ista već prijavljena Ministarstvu kulture za sufinanciranje.

Gradu Karlovcu je po prijavi na javni poziv za sufinanciranje iz Fonda solidarnosti Europske unije odobreno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i izvođenja radova konstruktivne obnove za pet zgrada kulturnog dobra koje su oštećene u potresu. 

Ukupna procijenjena vrijednost radova s PDV-om na zgradi kulturnog dobra rodne kuće Stjepana Mihalića iznosi 2.262.500 kuna, gradske uprave 5.062.500 kuna, Gradskog muzeja 9.961.875 kuna, zgradu Kamoda 15.750.000 kuna i Hrvatskog doma 31.250.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon kina Edison tako i će i nekadašnje kultno okupljalište generacija mladih Karlovčana moglo dobiti novu priliku i biti spašeno od propadanja pod zubom vremena.

Osigurana sredstva koristit će se isključivo za radove na sanaciji nosivih zidova i nenosivih elemenata, izvedbi hidroizolacije vanjskih zidova te zamjeni kompletne konstrukcije krovišta, pokrova i dimnjaka. 

No osim konstruktivne obnove javnih zgrada, iz Grada su na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća naglasili kako imaju obvezu cjelokupne obnove te je ista već prijavljena Ministarstvu kulture za sufinanciranje.

Konkretnih planova već ima za zgradu Hrvatskog doma čija kompletna obnova i stavljanje u funkciju se planira osigurati kroz ITU mehanizma, potvrdio je gradonačelnik Damir Mandić.

Kao što je KAportal već i pisao, na tragu realizacije je i zgrada KAMODA koja je u vlasništvu države te se u nju planira preseliti Konzervatorski odjel u Karlovcu, a u jednom dijelu unutar komplekasa Grad planira urediti galeriju, što je već i iskomunicirano s Ministarstvom kulture. 

Izdvojeno


Reci što misliš!