VIJESTI / KARLOVAC

DOBRI ODNOSI

Izaslanstvo Azerbajdžana u posjeti Karlovcu - predstavljeni potencijali i mogućnost gospodarske suradnje

Izaslanstvo Azerbajdžana u posjeti Karlovcu - predstavljeni potencijali i mogućnost gospodarske suradnje

U posjeti Karlovcu razmatrana je mogućnost buduće suradnje Karlovačke županije i jedne od regija Azerbajdžana sličnih gospodarskih karakteristika

Gospodarski, turistički i prirodni potencijali Karlovačke županije i Grada Karlovca predstavljeni su danas izaslanstvu iz Azerbajdžana koje su predvodili veleposlanik ove zemlje u RH Fakhraddin Gurbanov i voditeljica Radne skupine za azerbajdžansko-hrvatske međuparlamentarne odnose, Konul Nurrullayeva. 

U posjeti Karlovcu razmatrana je mogućnost buduće suradnje Karlovačke županije i jedne od regija Azerbajdžana sličnih gospodarskih karakteristika, čime bi se znatno doprinijelo razvoju i prijateljstvu između ovih dviju država.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakana dolaska povjerenstva iz Azerbajdžana je unaprjeđenje odnosa između naše dvije zemlje. Suradnja postoji već do sada, ali svakako ima mjesta da se to poboljša, na području energetike, informatike, te kulturne i obrazovne suradnje. Jako sam zadovoljna s posjetom, konkretizirat ćemo neke dogovore i mislimo da je to dobro za ove dvije zemlje, pogotovo za suradnju Karlovačke županije i jedne regije u Azerbajdžanu koja ima vrlo slične karakteristike nama i koja je vrlo zainteresirana za tu suradnju, rekla je voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Azerbajdžan saborska zastupnica dr. Maja Grba – Bujević.

Izaslanstvo Azerbajdžana predstavilo je svoju zemlju, povijest i aktualnu situaciju te su izrazili želju za proširenjem međusobne suradnje. 

Nakon sastanka u županiji, izaslanstvo je posjetilo poslovnu zonu u Logorištu i tvrtku Tvornicu turbina Karlovac (TTK) gdje su direktor društva Damir Schchiller i član Uprave Ivan Mikšić predstavili proizvodne kapacitete i asortiman tvrtke, koja već dugi niz godina uspješno posluje s Azerbajdžanom.

Županica Martina Furdek Hajdin izrazila je zadovoljstvo posjetom i navela: "Danas smo i posjetili TTK koja već 10 godina uspješno surađuje s Azerbajdžanom i njenim tvrtkama, posebno u brodogradnji, međutim to je samo potencijal za unaprjeđenje i daljnjih brojki, da još više možemo plasirati svoje proizvode na azerbajdžansko tržište."

Susret je završio posjetom Aquatici – Slatkovodnom akvariju Karlovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!