VIJESTI / KARLOVAC

ENERGETSKA KRIZA

Svi Karlovčani i Ogulinci koji se griju na plin od danas više nisu pod ugovorima s dosadašnjim opskrbljivačima - automatski ih preuzima Gradska plinara Zagreb

Svi Karlovčani i Ogulinci koji se griju na plin od danas više nisu pod ugovorima s dosadašnjim opskrbljivačima - automatski ih preuzima Gradska plinara Zagreb
Patrik Macek/PIXSELL

Opskrbljivač u obvezi javne usluge za Karlovac i Ogulin je Gradska plinara Zagreb.

Sezona grijanja je praktički već počela, no mnogi Karlovčani koji se griju na plin još ne znaju koliko će ga plaćati i kod kojeg opskrbljivača.

Priličan broj ih ima sklopljene ugovore s tvrtkom E.ON Hrvatska koja je objavila da sa današnjim danom, za sve krajnje kupce iz kategorije kućanstvo na tržišnoj osnovi oni prestaju važiti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Obavještavamo sve krajnje kupce E.ON Plina d.o.o. iz kategorije kućanstvo na tržišnoj osnovi da je na ovaj način ugovorni odnos s E.ON Plinom d.o.o. otkazan s datumom 30.9.2022. te obračunska mjerna mjesta kupaca od 1.10.2022. godine prelaze na javnu uslugu opskrbe plinom od strane opskrbljivača u obvezi javne usluge, koji je odlukom HERA-e imenovan za određeno distribucijsko područje, kažu u tvrtki u odgovoru na naš upit. 

Opskrbljivač u obvezi javne usluge za Karlovac i Ogulin je Gradska plinara Zagreb. Više pročitajte ovdje... 

- Postupak prelaska na javnu uslugu se odvija automatski i sa strane kupca nije potrebna dodatna aktivnost. Radi razgraničenja ugovornih odnosa i i određenog opskrbljivača u obvezi javne usluge, kupci iz kategorije kućanstvo na tržišnoj osnovi trebaju dostaviti očitanje stanja plinomjera na dan 30.9. pojasnili su nam u E.ON-u. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!