VIJESTI / KARLOVAC

S TRGA U NOVI KOMPLEKS

Upitan motiv selidbe ljekarne unutar Švarče? Birač: Vrlo je izgledno da Karlovačka županija preko ljekarne Karlovac čini uslugu donatoru vladajuće stranke

Upitan motiv selidbe ljekarne unutar Švarče? Birač: Vrlo je izgledno da Karlovačka županija preko ljekarne Karlovac čini uslugu donatoru vladajuće stranke

Ukupna cijena kupnje prostora u roh-bau izvedbi s parkingom je 228.148 eura iako se konačna cijena ne zna, što je i potvrđeno na Skupštini, ističe Birač te dodaje da je broj parkirališnih mjesta, njih ukupno osam, bio obavezan

Ima li šta sporno u selidbi ljekrane s jedne pozicije na drugu unutar kvarta Švrača? Ako se pita županijskog vijećnika Dimitrija Birača (Nova ljevica), itekako ima. Naime, kako je Birač uvodno pojasnio, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, vladajuća većina je glasala za odluku Upravnog vijeća Karlovačke ljekarne Karlovac kojom se odobrava kupnja poslovnog prostora u prizemlju stambeno-poslovnog kompleksa Green Hills Living.

- Dakle, ljekarna, čiji je Karlovačka županija osnivač, seli sa trenutne lokacije na Trgu Sv. Franje Ksaverskog 2. U obrazloženju Karlovačke ljekarne Karlovac kupnju i selidbu u novi prostor u izvedbi s čak osam parkirališnih mjesta, opravdavaju time što će sada ljekarna biti navodno pristupačnija korisnicima, kao i da sada ulaze u „novo naselje s velikim brojem stanovnika, blizinom trgovačkog centra i blizinom bolnice“, pojašnjava Birač. 

Ukupna cijena kupnje prostora u roh-bau izvedbi s parkingom je 228.148,00 eura iako se konačna cijena ne zna, što je i potvrđeno na Skupštini, ističe Birač te dodaje kako je ovaj broj parkirališnih mjesta bio obavezan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županijski vijećnik smatra da je vrlo upitan formalni motiv selidbe na lokaciju udaljenu nešto manje od kilometra. Prvo, jer će selidbom trg i zapravo Švarča ostati bez još jednog elementa važnog za razvoj gradskih četvrti, uz prethodno zatvaranje poštanskog ureda i nedostatka bankomata, a drugo, ljekarna će na novoj lokaciji postati još nepristupačnija starijim osobama sa Švarče, mišljenja je Birač. 

- Osim što je ljekarna sada udaljenija, starije osobe će morati ići preko onog legendarnog rotora i dovoditi se u opasnost na cesti. Nemaju svi umirovljenici sinove, kćeri, unuke, automobile. Istovremeno se premješta promet na trgovački centar i novi poslovno-stambeni kompleks.

Birač poručuje kako je u ovom slučaju vrlo izgledno da Županija preko ljekarne Karlovac čini uslugu donatoru vladajuće stranke. 

- I to tako što ovom selidbom diže vrijednost ukupnog poslovno-stambenog kompleksa, dok istovremeno ruši vrijednost i smanjuje životni standard užeg dijela Švarče oko njegovog glavnog trga, ističe Birač te dodaje kako je vrlo upitan cilj poslovanja javne županijske ljekarne kojoj je jedini cilj profitabilnost, neovisno o dostupnosti i jednako kvalitetnoj usluzi za sve naše građane starije dobi. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!