VIJESTI / KARLOVAC

PROBLEMI S PRIJEVOZOM

Danas na dnevnom redu još jedna tematska sjednica karlovačkog Gradskog vijeća! Raspravljat će se o javnom cestovnom linijskom prijevozu putnika

Danas na dnevnom redu još jedna tematska sjednica karlovačkog Gradskog vijeća! Raspravljat će se o javnom cestovnom linijskom prijevozu putnika
foto ilustracija - arhiva KAportala

Sjednica je to koja se sazivala još u kolovozu, i to nakon što je oporbeni Dimitirije Birač (Nova ljevica) prozvao Grad da je "prokrijumčario" odluku o privatnom gradskom prijevozu

 
Nakon prošlotjedne burne tematske sjednice Gradskog vijeća na temu sustava obrane grada Karlovca od poplave, danas će gradski vijećnici odraditi još jednu. Ovog puta na temu "Javni cestovni linijski prijevoz putnika na području grada Karlovca".

Sjednica je to koja se sazivala još u kolovozu, i to nakon što je oporbeni Dimitirije Birač (Nova ljevica) prozvao Grad da je "prokrijumčario" odluku o privatnom gradskom prijevozu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Grada je tada stiglo pojašnjenje kako odluka o javnom ili privatnom prijevozu bit će donesena kada se napravi detaljan analiza ulaganja troškova u javni prijevoz, a cilj je iskoristiti sve mogućnosti financiranja iz EU fondova, u skladu s kojima traže rješenje. 

Ujedno, iz Grada su podržali inicijativu za tematsku sjednicu i poručili kako je ista najavljena i na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća.

- Spremni su argumentirano raspravljati, hoće li uslugu javnog prijevoza obavljati privatna tvrtka, javna tvrtka ili gradska tvrtka koju bi u tom slučaju Grad Karlovac trebao osnovati. Smatramo da je svima zajednički cilj uspostaviti uslugu javnog prijevoza na području cijelog grada koja će biti dostupna svim građanima, poručili su. 

Gradskim vijećnicima uputili su poziv da dostave svoje prijedloge sa svim potrebnim činjenicama koje sadrže cijenu javnog prijevoza ukoliko ga obavlja privatna tvrtka, javna tvrtka te izvor financiranja. 

Koliko će obje strane biti spremne ovog puta za dijalog vidjet ćemo danas. Sjednica je zakazana u 16 sati.  

Izdvojeno


Reci što misliš!