VIJESTI / KARLOVAC

NEMA RJEŠENJA

Hoće li Velika vojarna u vlasništvu Karlovačke banke ostati "ružno pače" nakon obnove srca karlovačke Zvijezde, županica: Bilo je ideja, ali...

Hoće li Velika vojarna u vlasništvu Karlovačke banke ostati

- Za sada nemamo još potrebne informacije, ali bez sufinanciranja ovakve namjene, mi kao Karlovačka županija nismo spremni ući u takav rizik, bila je jasna županica.

Izgradnja Oružane koja će biti pretvorena u Centar kompetencija karlovačkog Veleučilišta ide po planu, a s druge strane centralnog trga u Zvijezdi uskoro bi mogla početi i kompletna obnova zgrade Kamoda za koju su osigurana sredstva i čeka se raspisivanje javne nabave za izvođača radova. Upravo je započela konstrukcijska obnova Franjevačkog samostana, crkve Presvetog trojstva i zvonika, a malo dalje u Klaićevoj i uređenje nekadašnje vojne ambulante i njezino pretvaranju u moderni Centar za socijalnu skrb. 

Jedino pitanje koje se nameće odnosi se na Veliku vojarnu, devastiranu povijesnu zgradu kojoj je vlasnik Karlovačka banka. Njezini većinski vlasnici, industrijalci Marko Vuković i Ivan Žabčić kako stvari stoje nemaju niti želju niti ambicije obnoviti Veliku vojarnu i udahnuti joj novi život, iako bi to vjerojatno komotno mogli s obzirom da je njihov HS Produkt u prošloj godini ostvario više od 400 milijuna čiste dobiti, o čemu je KAportal prije par dana pisao. Tekst možete pročitati ovdje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Velika vojarna bi tako, čini se, mogla ostati jedino "ružno pače" u ovom dijelu Zvijezde a gradonačelnik Damir Mandić je prije par dana priznao da se zasad za nju ne nazire rješenje. 

- Nismo došli do konkretnih zaključaka. Vlasnik - Karlovačka banka nastoji naći neko prihvatljivo rješenje za njih i nisu indiferentni, no činjenica je da nekakvo rješenje za Veliku vojarnu u ovom trenutku nemamo, kaže Mandić.

Situaciju je na upit KAportala pojasnila županica Martina Furdek-Hajdin. 

- Jedna od ideja za namjenu Velike vojarne bila je da se u obnovljenu zgradu useli glazbena, odnosno umjetnička škola u suradnji s Gimnazijom Karlovac, no Ministarstvo obrazovanja ovaj projekt dosad nije prepoznalo, rekla je županica.

Dodala je da je Karlovačka banka isto zainteresirana da se omogući financiranje ovog projekta. 

- Za sada nemamo još potrebne informacije, ali bez sufinanciranja ovakve namjene, mi kao Karlovačka županija nismo spremni ući u takav rizik, rekla je županica.  

Izdvojeno


Reci što misliš!