VIJESTI / KARLOVAC

VRIJEME ADVENTA

Klizanje za sve, ali nije jeftino! Grad Karlovac za Advent iznajmio klizalište i sanjkalište za najmlađe - bit će u šancu a platit ćemo ga više od 200 tisuća kuna

Klizanje za sve, ali nije jeftino! Grad Karlovac za Advent iznajmio klizalište i sanjkalište za najmlađe - bit će u šancu a platit ćemo ga više od 200 tisuća kuna

U javnosti se već potegnulo pitanje je li ovakav potez ekonomski opravdan, s obzirom da u centru grada par stotina metara od adventskih događanja imamo gradsko klizalište čiji se troškovi ionako ne mogu pokriti prodajom ulaznica


Karlovac će ove zime imati dva klizališta, pored onog gradskog kod Sokolskog doma, u šancu će se moći klizati i sanjkati najmlađi Karlovčani, a sve ćemo to platiti više od 200 tisuća kuna.

Na naš upit direktoru gradske tvrtke Mladost Ivan Uđbinac nam je potvrdio da je točno da će Karlovac imati dva klizališta i to za dva različita uzrasta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za vrijeme trajanja manifestacije "Blagdani u Perivoju 2022." i "Doček Nove 2023.", u šancu kod Edisona bit će postavljeno klizalište i sanjkalište za djecu manjeg uzrasta, rekao nam je Uđbinac, dok od njega nismo dobili odgovor koliko će nas sve to koštati.

Iz karlovačke gradske uprave je potvrđeno da je najam tog klizališta 195 tisuća kuna + PDV. U javnosti se već potegnulo pitanje je li ovakav potez ekonomski opravdan, s obzirom da u centru grada par stotina metara od adventskih događanja imamo gradsko klizalište čiji se troškovi ionako ne mogu pokriti prodajom ulaznica za klizanje. 

- Ove godine Advent u Karlovcu oplemenit će klizalište za mlađe uzraste, a smjestit će se u Šancu.  S obzirom da je dio programa, Advent u Karlovcu financira se iz Proračuna Grada Karlovca. Stalnim unaprjeđenjem i kreativnošću u organizaciji programa, Grad Karlovac nastoji unaprijediti svako novo izdanje gradskih manifestacija, a dodavanjem ovog klizališta nastojat ćemo dodatno okupiti obitelji i naše najmlađe stanovnike i posjetitelje, rečeno nam je u Gradu.

Klizalište u šancu će biti otvoreno tijekom Adventa, od 16. do 31. prosinca i bit će besplatno, kao i ono kod Sokolskog doma u tom razdoblju. Besplatna će biti i oprema koja je dostupna na samoj lokaciji.  Klizalište za djecu je površine 100-injak kvadrata, a uz njega dolazi pripadajuće sanjkalište za najmlađe.  

U Mladosti nam još kažu da će sa zaleđivanjem klizališta na igralištu Sokolskog doma započeti  1. prosinca, a početak sezone klizanja ovisi će o vremenskim uvjetima.

Izdvojeno


Reci što misliš!