VIJESTI / KARLOVAC

IZGRAĐEN 1631. GODINE

Zbog konstrukcijske obnove palače u kojoj se nalazi, u četvrtak karlovački Gradski muzej zatvara svoja vrata - no za građane imaju iznenađenje

Zbog konstrukcijske obnove palače u kojoj se nalazi, u četvrtak karlovački Gradski muzej zatvara svoja vrata - no za građane imaju iznenađenje
Denis Stošić

No prije zatvaranja građani će imati priliku posjetiti muzej u okviru Dana otvorenih vrata, u utorak, 29. studenoga i srijedu, 30. studenoga.


Gradski muzej Karlovac u četvrtak 1. prosinca zatvara svoja vrata za građane i to zbog radova na konstrukcijskoj obnovi zgrade, palače koja je jedna od najstarijih zgrada u karlovačkoj Zvijezdi. 

- Gradski muzej Karlovac će u zatvoriti svoja vrata za javnost kako bi započeo proces preseljenja stalnog muzejskog postava, dok će do okončanja postupka odabira izvođača radova od strane Grada Karlovca djelatnici ostati u zgradi. Po završetku konstrukcijske obnove zgrade muzeja planira se uređenje unutrašnjeg prostora i postavljanje novog stalnog postava za koji je već započeta izrada muzeološke koncepcije, izvijestili su iz ove gradske ustanove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No prije zatvaranja građani će imati priliku posjetiti muzej u okviru Dana otvorenih vrata, u utorak, 29. studenoga i srijedu, 30. studenoga.

U muzeju su malo podsjetili i na dugu povijest svoje zgrade, ali i muzeja kao ustanove. Od 1953. godine historijat najstarije karlovačke palače i historijat Gradskog muzeja teku zajedno. Naime, te je godine Muzej, osnovan 1904. godine, započeo s radom u palači koju je oko 1631. godine dao sagraditi karlovački general Vuk Krsto Frankopan.
 
U Danima otvorenih vrata posjetitelji će imati priliku za besplatan posjet stalnom muzejskom postavu u utorak, 29. studenoga od 8 do 16 sati i srijedu, 30. studenoga od 8 do 19 sati, a za srijedu su organizirana i dva stručna vodstva stalnim postavom Gradskog muzeja Karlovac, u 11 i 17 sati.

- Pozivamo sve da iskoriste priliku i još jednom razgledaju postav koji je dugi niz godina odgajao Karlovčane, učio ih njihovu nasljeđu, ostale posjetitelje upoznavao s karlovačkom kulturnom i prirodoslovnom baštinom te bio mjesto susreta na mnogobrojnim izložbama, pedagoškim programima, predavanjima i raznovrsnim tematskim zbivanjima, kažu u Gradskom muzeju.
 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!