VIJESTI / KARLOVAC

INVESTICIJA OD 178 MILIJUNA KUNA

FOTO GALERIJA Provezli smo se novom obilaznicom Turnja! U promet će biti puštena u travnju, Turanjčani zadovoljni: Samo da je prije ljetnog kaosa

FOTO GALERIJA Provezli smo se novom obilaznicom Turnja! U promet će biti puštena u travnju, Turanjčani zadovoljni: Samo da je prije ljetnog kaosa

Ono što još predstoji da se odradi, uz asfaltiranje još par dijelova obilaznice je i ugradnja prometne opreme i signalizacije, te paralelni putovi koji će osigurati pristup ljudima čije su nekretnine ostale odsječene.


Kako stvari stoje, po novoj obilaznici Turnja promet će krenuti u travnju ove godine jer još predstoji dosta toga za odraditi iako, rekao je danas na gradilištu Darko Šošić iz Hrvatskih cesta, gotovo više od 90 posto radova je završeno, a 95 posto ceste je pod asfaltom.

Dalje će se radovi odvijati kako dopuste vremenske prilike, jer ne može se asfaltirati po kiši i snijegu, pa onda i kod prognoza završetka radova dakako treba radova biti oprezan. Podsjetimo, prvi je rok bio određen do srpnja 2022. pa je prolongiran do kraja godine, no ako se obilaznicom budemo vozili i u travnju, čini se da će Turanjčani koji su inicirali nastavak ovog davno započetog projekta, biti zadovoljni. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Stalno smo u kontaktu i na sastancima s predstavnicima Hrvatskih cesta i Grada Karlovca, i niti u jednom trenutku nismo vidjeli da su radovi stali, osim normalno za vrijeme godišnjih odmora. Žao nam je što su svi rokovi koji su bili predviđeni prekoračeni, znamo da je bilo problema i to razumijemo. Pristupni putevi se trebaju napraviti jer su potrebni ljudima da dođu do svojih nekret

nina, rekla je Nataša Lemić ispred građanske inicijative "Obilaznica koja život znači". Turanjčani, dodaje, sad čekaju da se prometnica otvori i očekuju da sve bude gotovo prije turističke sezone.

- Jedva čekamo da promet krene preko obilaznice a ne preko Turnja jer svi znamo kakav je tamo bio kaos u tim mjesecima, rekla je Lemić. 

- Dinamika izvođenja radova je ono što je jako važno i već istaknuto i ono što smo i mi na neki način cijelo vrijeme razgovarali s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvođača. Bez obzira na katastrofalne poremećaje na tržištu i u nabavci materijala, radovi su u konačnici odrađeni i držan je njihov tempo.  Osim elementa sigurnosti, gradska četvrt Turanj dobit će neke nove mogućnosti, u konačnici ovo je i ulaganje i u razvojni element, neki svakodnevni život koji će se ipak lakše organizirati. Obilaznica ide kraju i ja se isto zaista nadam i vjerujem da će taj travanj biti onaj termin koji je realan, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Ono što još predstoji da se odradi, uz asfaltiranje još par dijelova obilaznice je i ugradnja prometne opreme i signalizacije, te paralelni putovi koji će osigurati ljudima čije su nekretnine ostale odsječene. Zbog toga se, rekao je Šošić, donose izmjene dozvola jer su ti putevi naknadno zatraženi i oni uvjetuju izmjene dozvole.

- Radimo što je god moguće da se to ubrza i mislim da smo na dobrom putu, kaže predstavnik HC-a.

Cijela dionica u dužini od 6,2 kilometra je još davno zamišljena kao nastavak "brze ceste" no izvjesno je da će nakon Vukelićevog mosta imati samo jedan trak. Naime, s obzirom na intenzitet prometa, potreba za dvije trake zasad ne postoji, pa niti nema smisla graditi je. Zanimljivo da se uz dionicu gradi čak 16 kilometara paralelnih puteva za potrebe mještana. Sve će biti napravljeno u sklopu ukupnog projekta vrijednog 178 milijuna kuna, a kako je rekao Šošić, iznos za paralelne ceste je praktički zanemariv u odnosu na cijeli projekt koji osim ceste ima i četiri objekta - nadvožnjaka.

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Pogledajte VIDEO...

Izdvojeno


Reci što misliš!