VIJESTI / KARLOVAC

NASTAVA U OBNOVI

Pronađeno rješenje za organizaciju nastave učenika OŠ Dragojla Jarnević? Danas prijedlog pred nastavnicima i roditeljima, Mandić uvjeren da će svi biti zadovoljni

Pronađeno rješenje za organizaciju nastave učenika OŠ Dragojla Jarnević? Danas prijedlog pred nastavnicima i roditeljima, Mandić uvjeren da će svi biti zadovoljni
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na upit novinara KAportala ima li naznaka da će učenici iz Dragojle ići samo u popodnevnu smjenu, gradonačelnik je rekao da novi prijedlog nije na tom tragu.

Kako će biti organizirana nastava za učenike OŠ Dragojla Jarnević koja na proljeće ide u konstrukcijsku obnovu postalo je pitanje broj jedan za roditelje školaraca, a čini se i političko pitanje. Po riječima gradonačelnika Damira Mandića, danas će biti predstavljeno rješenje za koje smatra da će odgovarati svima, no prvo ga ravnateljice škola trebaju predstaviti radničkim vijećima i vijećima roditeljima.

Podsjetimo, brojni roditelji bili su "na prvu" ogorčeni prijedlogom da učenici razredne nastave idu u OŠ Braća Seljan, ali stalno u popodnevnoj smjeni i traže da se to promijeni. Kako doznajemo, reakcije su bile prilično burne, mnogi su odmah govorili da to čak nije po slovu zakona, dok neki smatraju da se radi i o kršenju prava djeteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kako je moguće donijeti takvo rješenje, pa je li netko razmišljao o tome da djeca imaju i izvannastavne aktivnosti tijekom popodneva, da idu na treninge ili u glazbenu školu, ali i da mi roditelji želimo slobodno vrijeme provoditi s njima, rekao nam je jedan od ogorčenih roditelja.

Gradonačelnik Mandić je podsjetio da je u njegovom uredu održan sastanak ravnateljica OŠ Dragojla Jarnević i OŠ Braća Seljan. Plan je da će za učenike razredne nastave OŠ Dragojle Jarnević nastava biti organizirana u OŠ Braća Seljan, a za više razrede u Ekonomsko - turističkoj školi i Gimnaziji Karlovac. No čini se da je opcija da učenici "preseljeni" u OŠ Braća Seljan idu u školu samo popodne ipak odbačena. 

- Prijedlog za organizaciju nastave je na stolu Radničkog vijeća i Vijeća roditelja i ne treba stvarati pritisak bilo kome. Prijedlog je da razredna nastava ide u OŠ Braća Seljan s tim da bi predmetna nastava bila u Gimnaziji i Ekonomsku - turističkoj školi. Zahvalio bi se ravnateljicama koje su bile na raspolaganju. Tu smo u kontaktu i sa Karlovačkom županijom koja je dala podršku, rekao je gradonačelnik.

Na upit novinara KAportala ima li naznaka da će učenici iz Dragojle ići samo u popodnevnu smjenu, rekao je da novi prijedlog nije na tom tragu.

- Želimo usaglasiti potrebe i zahtjeve svih, jasno to nije do kraja ostvarivo. Za ovo rješenje je usaglašeno da će trajati do kraja školske godine, rekao je Mandić.

Konstrukcijska obnova škole je u fazi projektiranja s tim da bi javnu nabavu trebalo završiti do 23. ožujka. Moguće je da će se javiti problemi, da se nitko ne javi na natječaj ili da se javi, ali bude žalba.

- Javna nabava ide po Zakonu o potresima, drukčija je od ostale javne nabave, ali smo odradili sve korake najbrže što smo mogli, rekao je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!