VIJESTI / KARLOVAC

GRADSKA POLITIKA

Hoće li u drugom pokušaju Gradska toplana pronaći direktora? SDP-ovci "zabrinuti": Da nije presušilo vrelo vrlih HDZ-ovih kadrova?

Hoće li u drugom pokušaju Gradska toplana pronaći direktora? SDP-ovci
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da sadašnji direktor ima svoje razloge zbog čega se nije javio natječaj i ti razlozi nisu vezani uz sam projekt. Ističe kako projekt sam po sebi nije sporan

Gradska toplana u drugom pokušaju traži tko će na mjestu direktora zamijeniti Hrvoja Klobučara, a prema riječima gradska vijećnice Dragice Malović (SDP) i na upravo otvoreni natječaj do sada nije pristigla niti jedna prijava. KAportal je o tome pisao prošli tjedan a tekst možete pročitati ovdje...

- Što se to događa s Gradskom toplanom, zar je moguće da je HDZ-ovo vrelo vrlih i zasluženih kadrova presušilo pa da se ne može naći nitko tko bi mogao biti direktor ili direktorica ili se iza toga krije mnogo veći problem vezan uz rekonstrukciju vrelovoda kako se već mjesecima nagađa, komentirala je Malović na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Dodala je kako je vrlo čudno da direktor odlazi s ove pozicije usred projekta vrijednog više od 130 milijuna kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da sadašnji direktor ima svoje razloge zbog čega se nije javio natječaj i ti razlozi nisu vezani uz sam projekt. Ističe kako projekt sam po sebi nije sporan. 

- Ono što jest sporno, što smo već i komunicirali vezan je uz dobave materijala. Grad je zajedno s tvrtkom odradio više sastanaka s Ministarstvom da se izvođaču omogući nabava cijevi prije nego što ih namjerava ugraditi, to nije dopušteno i to je stav SAFU-a. Razumljivo i logično ali vrijedilo je pokušati, poručio je Mandić.

Naglasio je kako projekt sam po sebi ide dobro, točno hodogramom kako je i predviđeno. Najavio je da čim završi ova sezona grijanja ide novo raskopavanje grada. 

- Dobava materijala je problematična i od toga ne treba bježati, no to je u odgovornosti ne samo Grada i Toplane već i Ministarstva regionalnog razvoja, kazao je Mandić te dodao kako on nema informacije da se nitko nije javio na natječaj do sada. 

Važnim ističe da "grijanje ide", do pucanja cijevi nije došlo u onim dijelovima grada u kojima je vrelovod obnovljen. Također dodao je kako je konačna cijena grijanja kontrolirana mjerama Vlade RH što građani na svojim računima mogu i vidjeti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!