VIJESTI / KARLOVAC

VELIKI OBRAT

Veliki obrat, roditelji učenika OŠ Dragojla Jarnević zgroženi! U Gradu odlučili da će razredna nastava u OŠ Braća Seljan ipak samo u poslijepodnevnu smjenu

Veliki obrat, roditelji učenika OŠ Dragojla Jarnević zgroženi! U Gradu odlučili da će razredna nastava u OŠ Braća Seljan ipak samo u poslijepodnevnu smjenu

U dopisu Ministarstvu Mandić piše da je zadnja odluka osnivača - Grada Karlovca da će svi učenici razredne nastave OŠ Dragojla Jarnević do kraja školske godine nastavu pohađati u jednoj, poslijepodnevnoj smjeni u prostoru škole OŠ Braća Seljan.

Jučer je uslijedio veliki obrat po pitanju organizacije nastave OŠ Dragojla Jarnević za vrijeme konstrukcijske obnove zgrade. 

To bi se definitivno moglo zaključiti po dokumentu jučer potpisanom od gradonačelnika Damira Mandića Ministarstvu znanosti i obrazovanja a koji je poslan i došao u ruke, sad već itekako ljutih roditelja djece razredne nastave OŠ Dragojle Jarnević. Dopis se munjevitom brzinom proširio dalje, a s obzirom da su ga neki roditelji već dobili službenim putem s adrese Ureda gradonačelnika, možemo ga smatrati autentičnim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U njemu se, naime, uz kronologiju plana obnove i dogovora s prethodnih sastanaka izričito navodi da je zadnja odluka osnivača - Grada Karlovca, ta da će svi učenici razredne nastave OŠ Dragojla Jarnević do kraja školske godine nastavu pohađati u jednoj, poslijepodnevnoj smjeni u prostoru škole OŠ Braća Seljan.

Tako se navodi sljedeće:

- Svjesni da OŠ Braća Seljan ima organiziranu nastavu u jednoj jutarnjoj smjeni, sukladno Godišnjem planu i programu škole, a prema kojem su i roditelji uskladili svoje obaveze, prihvatili smo ovo rješenje kao privremeno koje bi trajalo od početka travnja do završetka nastavne godine 2022/2023.

Uvažavajući stav roditelja OŠ Braća Seljan, a nakon održanog sastanka osnivač je zauzeo sljedeći stav:

- Učenici razredne nastave OŠ D. Jarnević pohađat će nastavu u OŠ Braća Seljan u poslijepodnevnoj smjeni od početka travnja 2023. do 21. lipnja 2023. godine.

- Učenici predmetne nastave OŠ Dragojla Jarnević pohađat će nastavu u susjednoj Ekonomsko - turističkoj školi i Gimnaziji Karlovac u poslijepodnevnoj smjeni od početka travnja 2023. do 21. lipnja 2023. godine.

To je izgleda konačna odluka gradonačelnika koja je danas ekspresno razljutila brojne roditelje učenika razredne nastave Dragojla Jarnević, pogotovo ovih najmlađih. Ovaj se dokument velikom brzinom proširio među roditeljima, a svi su konsternirani i smatraju da su prevareni pa čak najavljuju i tužbe, ispisivanje djece iz škole i slične poteze. Iz gradske uprave zasad nismo dobili službeno objašnjenje ovog obrata, no uskoro ćemo sigurno imati i izjavu gradonačelnika.

Pogledajte cijeli dopis...

Izdvojeno


Reci što misliš!