VIJESTI / KARLOVAC

NEMA INTERESA?

Državne nekretnine pohvalile se kako postoji veliki interes za zakup njihovih prostora - to se baš ne bi moglo reći za one u Karlovcu

Državne nekretnine pohvalile se kako postoji veliki interes za zakup njihovih prostora - to se baš ne bi moglo reći za one u Karlovcu
Državne nekretnine

Na zadnjem objavljenom javnom natječaju za zakup, za četiri poslovna prostora u Karlovcu nije pristigla niti jedna ponuda

Potražnja za nekretninama je nikad veća, a krajem siječnja održano je otvaranje ponuda za zakup 30 državnih prostora u 8 gradova, pa i onih u Karlovcu. Radi se, naime, o javnom pozivu za zakup poslovnih prostora od 24. prosinca 2022. godine. Kako su izvijestili iz Državnih nekretnina d.o.o. na natječaj je pristiglo 89 ponuda, a uspješnost natječaja veća je od 75 posto te je predviđeno sklapanje 23 ugovora o zakupu. 

Najveći broj ponuda pristigao je za poslovni prostor prve zone od 90 m2 u Križanićevoj 15 u Zagrebu. Za njega je konkuriralo 13 ponuditelja, a postignut je iznos po četvornom metru od 27,7 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi po redu interes s 12 zaprimljenih ponuda iskazan je za strogi centar grada Zagreba, za prostor također od 90-ak m2 u nultoj zoni odnosno Jurišićevoj 5, za koji je postignut i najviši iznos zakupnine po četvornom metru od 41 eura. Slijedi ih poslovni prostor u drugoj gradskoj zoni, u Savskoj 19, sa osam ponuda i postignutom zakupninom od 13 eura po četvornom metru.

- Ponude su pristigle za 88 posto poslovnih prostora ponuđenih u Zagrebu, a stopostotna uspješnost natječaja prema prvim preliminarnim rezultatima zabilježena je za Split, Zadar, Pulu, Požegu i Petrinju, naglašavaju u Državnim nekretninama. No, isto tako, za sedam poslovnih prostora nije pristigla ni jedna ponuda, dva se nalaze u Zagrebu, jedan u Osijeku, a čak četiri u Karlovcu. 

Ponuda u Karlovcu neprivlačna poduzetnicima? 

Radi se o poslovnim prostorima u vlasništvu državne na adresi Ivana Gundulića 1 na kojoj se nalaze dva prostora veličine 15-tak kvadrata i mjesečne zakupnine od 89 eura. Zatim poslovni prostor na adresi Pavleka Miškine 4, veličine 63 kvadrata i zakupnine u iznosu 376 eura te na Trgu bana Petra Zrinskog 4 gdje je dostupan prostor veličine 116 kvadrata, a početna zakupnina iznosi 542 eura. 

Iz Državnih nekretnina d.o.o. napomenuli su kako za poslovne prostore za koje nije bilo interesa na ovom natječaju bit će omogućen iskaz interesa za zakup na jednom od sljedećih natječaja Državnih nekretnina. Dodajmo kako se na tom popisu već nalazi prostor u gradskoj četvrti Banija veličine 30 kvadrata i koji je u prijašnjim javnim natječajima imao početnu cijenu zakupa od 824 kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!