VIJESTI / KARLOVAC

PRIOPĆENJE

Kampanja za mjesne izbore već počela? Karlovački HDZ reagirao na prozivke oporbe: "Dok oni pričaju mi ćemo i dalje raditi i stvarati jake gospodarske temelje"

Kampanja za mjesne izbore već počela? Karlovački HDZ reagirao na prozivke oporbe:

16.04. zajedno, nastavljamo razvijati naš Karlovac, naše mjesne odbore i naše gradski četvrti, poručili su iz GO HDZ grada Karlovca

Karlovačka oporba koju čine Možemo! i SDP objavila je na današnjoj konferenciji za medije da na izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora grada Karlovca će izaći zajedno.

Između ostalog komuncirali su da je dosadašnja vlast obezvrijedila mjesne izbore pa i po načinu provođenja, poručivši kako to HDZ-u itekako odgovara. Više pročitajte OVDJE.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ove, a i ostale prozivke, reagirao je Gradski odbor HDZ grada Karlovca čije priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti. 

Započet ćemo rečenicom: „Dok oni pričaju, mi radimo“. Unatrag dva desetljeća, HDZ grada Karlovca svoje resurse ulaže u razvoj uključivog, demokratskog društva utemeljenog na poštivanju ljudskih prava i dobrom upravljanju na svim razinama te transparentnim, učinkovitim i odgovornim institucijama cijelog gradskog sustava.

Godišnji susreti sa građanima u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, od prošle godine zborovi građana te javno otvaranje Proračuna Grada i gradskih tvrtki, aktivnosti su koje potkrepljuju naše tvrdnje. Upravo kroz različite oblike druženja sa građanima uključuje ih se u detektiranje problema u zajednicama te motivira na zajedničko pronalaženje rješenja.

Predsjednik HDZ-a i gradonačelnik Damir Mandić, u nekoliko navrata je na sjednicama Gradskoga vijeća poticao oporbene vijećnike na dostavu prijedloga rješenja problema koje su isticali, no prijedloga do danas nije bilo. 

Stoga, dok oni pričaju mi ćemo i dalje raditi i stvarati jake gospodarske temelje društva jer idemo ka cilju kontinuiranog, uključivog i održivog razvoja. U gospodarskom i društvenom razvoju posebno smo fokusirani na upravljanje kao ključ kvalitetnijeg života svih ljudi, na koheziju unutar zajednice i sigurnost svakog Karlovčanina, na utjecaj urbanih aktivnosti na ljude i okoliš, gospodarenje otpadom i učinkovitiju upotrebu vodnih resursa. 

Mali komunalni projekti, obnove podzemne infrastrukture, obnove objekata, planiranje poslovnih zona, sustav obrane od poplava; projekti su hijerarhijske povezanosti, suradnje i kvalitetne komunikacije. Demokratski razvijena društva češće se susreću sa prosvjedima i javnim izražavanjem mišljenja građana upravo iz razloga napredne svijesti i razumijevanja problema i rješenja problema, građana.

Mi smo na to spremni i to prihvaćamo jer je to samo jedan od pokazatelja da idemo pravim putem i da nas građani slušaju, da nas prate, da se žele uključiti i uključuju se onako kao najbolje znaju. 

HDZ će kao i svih godina do sada osluškivati mišljenja građana, uključivati ih u razvojne aktivnosti različitim kanalima te maksimalno uvažavati različitosti i konstruktivne prijedloge. Za razliku od oporbe, građani ih imaju. 

16.04. Zajedno, nastavljamo razvijati naš Karlovac, naše mjesne odbore i naše gradski četvrti.

GO HDZ grada Karlova

Izdvojeno


Reci što misliš!