VIJESTI / KARLOVAC

EVO ŠTO MISLI GRADONAČELNIK

Mandić o Boljkovcu: Meni prijedlog za ulicu s njegovim imenom nije zanimljiv, niti prioritet. Treba razjasniti njegovu ulogu u događanjima poslije 1945.

Mandić o Boljkovcu: Meni prijedlog za ulicu s njegovim imenom nije zanimljiv, niti prioritet. Treba razjasniti njegovu ulogu u događanjima poslije 1945.

Podsjetimo, o ovoj inicijativi bilo je riječi na tribini održanoj u subotu u Hotelu Srakovčić, a što misle o ovakvom odavanju počasti gradonačelniku Karlovca u periodu od 1963. do 1969. pitali smo i oporbu.

- Uvažavajući činjenicu da je grupa građana iz nekadašnjeg osobnog okruženja gospodina Josipa Boljkovca predložila imenovanje ulice ili trga u Karlovcu njegovim imenom, za mene kao gradonačelnika taj prijedlog nije zanimljiv, niti prioritet, rekao je karlovački gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Mandić.

Kako kaže, činjenica je da nema dovoljno jasnih informacija o djelovanju gospodina Josipa Boljkovca, pogotovo nakon 1945., zbog čega bi bilo važno da se povjesničari time detaljnije pozabave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Obzirom da imamo još prijedloga za imenovanjem i preimenovanjem ulica, trgova i šetnica u Karlovcu, slažem se s promišljanjima o sustavnijem pristupu imenovanju javnih prostora u gradu. Ovo je i poziv svima  i u Gradskom vijeću i izvan njega da zajedno poradimo na tome, rekao je Mandić.

Podsjetimo, o ovoj inicijativi bilo je riječi na tribini održanoj u subotu u Hotelu Srakovčić, a što misle o ovakvom odavanju počasti gradonačelniku Karlovca u periodu od 1963. do 1969. pitali smo i oporbu. U Možemu smatraju da treba napraviti listu za imenovanje, dok je SDP-ova Dragica Malović istaknula da je više zanima što misle u HDZ-u, s obzirom da je Boljkovac bio osnivač ove stranke.

Izdvojeno


Reci što misliš!