VIJESTI / KARLOVAC

INICIJATIVA ZA JOŽU BOLJKOVCA

Anto Nobilo odgovorio SDP-u i HDZ-u na komentare o ulici po Boljkovcu: I politički interes mora imati zdravu logiku. Mandić bi sad preispitivao i sudske odluke

Anto Nobilo odgovorio SDP-u i HDZ-u na komentare o ulici po Boljkovcu: I politički interes mora imati zdravu logiku. Mandić bi sad preispitivao i sudske odluke

Čudi me kako je Boljkovac bio dobar predsjedniku Tuđmanu koji ga postavlja za prvog ministra unutrašnjih poslova i koji je osnovao ŽO HDZ-a, a trideset godina kasnije, nije dobar sadašnjem HDZ-u, zaključuje Nobilo.

Nakon što su Možemo!, SDP a na koncu i HDZ, odnosno karlovački gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Damir Mandić dali svoje komentare na inicijativu da Josip Boljkovac, gradonačelnik iz 60-ih godina prošlog stoljeća dobije ulicu ili trg u Karlovcu, oglasio se Anto Nobilo, jedan od pokretač inicijative. 

Kako kaže, očekivano stranke gledaju njihovu inicijativu s pozicije svojih trenutnih političkih interesa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Međutim i taj politički interes mora biti u okviru neke zdrave logike. Npr. kako protumačiti izjavu predsjednice GO SDP-a Karlovac da se treba okrenuti budućnosti, jer je to najbolje za Karlovac. To je rečeno u kontekstu imenovanja ulica, koje se uvijek imenuju po zaslužnim ljudima iz prošlosti. Nije mi jasno kako imenovati ulice po zaslužnim ljudima iz budućnosti, piše Nobilo.

S druge strane, dodaje, Mandić traži kako treba razjasniti Boljkovčevu ulogu u događajima poslije 1945. godine.

- Što to znači? Za događaje "poslije 1945." Joža Boljkovac je oslobođen presudom Županijskog suda u Zagrebu još 22. svibnja 2014. godine. Tada su sudskom odlukom razjašnjene jednom zauvijek sve eventualne kontroveze, kaže Nobilo.

Pita se bi li gradonačelnik možda htio preispitati sudsku odluku?

- U civiliziranom svijetu tako ne ide. Čudi me kako je Boljkovac bio dobar predsjedniku Tuđmanu koji ga postavlja za prvog ministra unutrašnjih poslova i koji je osnovao županijsku organizaciju HDZ-a Karlovac, a trideset godina kasnije, nije dobar sadašnjem HDZ-u, zaključuje Nobilo.

Dopis pogledajte u cijelosti...

Izdvojeno


Reci što misliš!