VIJESTI / KARLOVAC

PLOVITI SE MORA

Karlovac bi u skoroj budućnosti ponovo mogao postati lučki grad, a Kupa plovna! Započela prva faza zahtjevnog projekta na rijeci u dužini 50 kilometara

Karlovac bi u skoroj budućnosti ponovo mogao postati lučki grad, a Kupa plovna! Započela prva faza zahtjevnog projekta na rijeci u dužini 50 kilometara

Projekt u prvoj fazi obuhvaća uređenje 50 kilometara plovnog puta od Sredičkog do Veslačkog kluba Korana u Karlovcu.

Karlovac bi u budućnosti ponovo mogao postati lučki grad, a rijeka Kupa plovna za više vrsta plovila. 

Kako nam javlja Jasmina Cvetković iz Aurore, Agencije koja organizira plovidbu replikom povijesne Žitne lađe po Kupi, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ih upoznalo sa svojim planovima na uređenju plovnog puta i pristaništa za brodove na rijeci Kupi!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Danas je, u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Karlovcu, održana prezentacija Koncepcijskog rješenja i elaborata zaštite okoliša projekta "Uređenja plovnog puta i pristaništa za brodove na rijeci Kupi - I. faza". Projekt u I. fazi obuhvaća uređenje 50 kilometara plovnog puta od Sredičkog do Veslačkog kluba Korana u Karlovcu, stoji na FB stranici Žitne lađe.

Uređenje plovnog puta rijekom Kupom pokrenuto je sukladno Zaključku Vlade RH sa sjednice održane u Karlovcu još 6. prosinca 2018. godine, a kako stvari stoje, sljedeći koraci u realizaciji su uvođenje plovnog puta u Prostorni plan Karlovačke županije realizacija čega se očekuje do konca 2023. godine. Ovo je nužno kako bi se mogao započeti postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš koji će nastaviti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U Aurori se zahvaljuju svim sudionicima u projektu - Gradu Karlovcu, Karlovačkoj Županiji, Veslačkom klubu Karlovac, Općini Pisarovina, Gradu Sisku i drugima. 

Izdvojeno


Reci što misliš!