VIJESTI / KARLOVAC

POČELA KAMPANJA

HDZ prvi predao kandidacijske liste za mjesne izbore u travnju, Mandić pozvao na izbore ali i zaključio: Mi smo jedina ozbiljna politička opcija u gradu

HDZ prvi predao kandidacijske liste za mjesne izbore u travnju, Mandić pozvao na izbore ali i zaključio: Mi smo jedina ozbiljna politička opcija u gradu

Po svemu sudeći HDZ će imati prilično lagan posao u 25 mjesnih odbora jer su najjače oporbene stranke, u ovom slučaju koalicija Možemo/SDP već najavile da su fokusirane na gradske četvrti

HDZ-u su svaki izbori bitni, pa tako i ovi koji će se u Karlovcu održati u nedjelju 16. travnja, a radi se o izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Karlovčani će na ovim "kvartovskim" izborima moći birati svoje predstavnike u 12 gradskih četvrti i 25 mjesnih odbora, a već danas su, dva tjedna prije izbora HDZ-ovci predali svoje izborne liste. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po riječima predsjednika GO HDZ-a i aktualnog gradonačelnika Damira Mandića, HDZ ima svoje liste u svih 37 jedinica što, dodaje, pokazuje da su prisutni na terenu i da sve što rade nastoje komunicirati s ljudima koji svakodnevno žive bilo komunalne, bilo društvne izazove u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

- To će se sigurno i dalje nastaviti to je element ravnomjernog ulaganja i razvoja, iako su ovi izbori više vezani uz male komunalne projekte i mislim da je važno da vijeća GČ i MO budu kanal komunikacije prema gradskoj upravi, rekao je Mandić. 

307 članova i podupiratelja HDZ-a je na listama, a Mandić kaže da je to časna dužnost ali i volonterska.

- Otvoreni smo za suradnju i zajednički rad sa svima, u konačnici i taj neki glas građana se može čuti na razne načine, ovo su izbori na koje idemo kao HDZ, ali mislim da otvorenos i uključivost da imamo te elemente i da ih možemo ponuditi svim sugrađanima, rekao je Mandić te pozvao sve građane da izađu na izbore, iskoriste građansku dužnost i mogućnost i podrže liste HDZ-a. 

Po svemu sudeći HDZ će imati prilično lagan posao u 25 mjesnih odbora jer su najjače oporbene stranke, u ovom slučaju koalicija Možemo/SDP već najavile da su fokusirane na gradske četvrti te da u mjesnim odborima, barem velikoj većini, niti neće imati svoje liste. Na prošlim izborima je u ponekom mjesnom odboru bio prisutan HNS, HSS, te Živi zid koji više ne postoji, a ostali teško da se u njima mogu sabrati i za belu.

Na upit da bi se, ako i na prošlim mjesnim izborima, moglo dogoditi da u većini mjesnih odbora uopće nema drugih lista, Mandić je rekao da se radi o političkoj utakmici te da zna da se ovo oporbi neće svidjeti, ali da je "HDZ jedina ozbiljna politička opcija u gradu Karlovcu": 

Međutim, moguće je da bi se s obzirom na sva događanja mogla pojaviti ozbiljnija konkurencija u MO Borlin u kojem je tijekom proteklih godina bilo i najviše problema, pa čak u vidu neke nezavisne liste. Kako se nosi s neugodnom hipotekom katastrofalne izvedbe Državne ceste D-6, te peticije građana protiv plana vladajućih da tamo smjeste Sklonište za životinje pitali smo nositelja HDZ-ove lista u MO Borlin Josipa Čavlovića.

- Da ima mjesta napretku ima, a neka institucije odrade kada će se i i kako dobiti uporabna dozvola, rekao je Čavlović i dodao kako je jedan od najvažnijih projekata uređenje Žumberačke ulice, što je kapitalan projekt za razvoj Borlina.

Nositeljica HDZ-ove liste u Novom centru Ivana Mehle istaknula je kako su kao i mladi, i žene dobile priliku sudjelovati u političkom razvoju i koriste je.

- Nositeljice smo 17 lista HDZ-a u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Od 307 kandidata visokih 41,37 posto čine žene. Iako nas percipiraju kao slabiji i nježniji spol, mnoge od nas radimo poslove koji zahtijevaju veliku odgovornost, odricanja, hrabrost, odlučnost i ustrajnost i na to smo ponosne, kazala je Mehle.

Dr. Dragan Božičević nositelj je HDZ-ove liste u Grabirku i kako kaže, ponosni su na sve projekte koji su se u ovom kvartu u proteklo razdoblje napravili. Spomenuo je vrtić Grabrik, ali ne i famoznu 3D zebru koja je upravo projekt gradske četvrti, uopće nije 3D, a nije baš bila niti jeftina. 

Dodao je da Grabriku ima velik broj stanovnika i stambenih jedinica, no da su isto tako ponosni na zelene površine i kako je u planu i dalje razvoj parkova u sklopu velikog projekta "Zeleni Karlovac. 

 

 

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!