VIJESTI / KARLOVAC

DJEČJI VRTIĆ 4 RIJEKE

Nakon obraćanja ravnateljice stigao i opširni odgovor roditeljima: Situacija nije izmakla kontroli, izražavamo žaljenje što je došlo do nesporazuma

Nakon obraćanja ravnateljice stigao i opširni odgovor roditeljima: Situacija nije izmakla kontroli, izražavamo žaljenje što je došlo do nesporazuma

Ustanova i svi njezini zaposlenici postupaju sukladno svim pozitivnim propisima stavljajući uvijek na prvo mjesto interes i zaštitu zdravlja i života djece, poručila je ravnateljica

Više roditelja jedne vrtićke grupe objekta Dubovac upozorilo je upravu vrtića "Četiri rijeke" na pravu pandemiju ušiju, glisti, čak i svraba, te prozvalo odgovorne što po tom pitanju ništa ne poduzimaju, te se i KAportalu obratilo za pomoć. 

KAportal je o ovom slučaju zatražio očitovanje od ravnateljice Anite Štefanac kao i odgovore je li bilo zataškavanja ili neprimjerenog postupanja te je li zaraza u vrtiću izmakla kontroli. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnateljica je uvodno napomenla kako djeca u vrtiću često obolijevaju od različitih virusnih, bakterijskih pa i zaraznih bolesti te da Dječji vrtić postupa sukladno Sigurnosno - zaštitnim mjerama i protokolima postupanja u rizičnim situacijama. 

- Ustanova i svi njezini zaposlenici postupaju sukladno svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske stavljajući uvijek na prvo mjesto interes i zaštitu zdravlja i života djece, vodeći brigu o zdravstvenoj zaštiti i unaprjeđenju zdravlja djece u Ustanovi stvarajući primjerene uvjete za rast i razvoj svakog djeteta.

Kazala je kako trenutno nemaju niti jedan prijavljen slučaj svraba u Dječjem vrtiću Dubovac. Zadnji takav zabilježeni slučaj bio je polovicom veljače kod jednog djeteta te su poduzete sve potrebne mjere zahvaljujući kojima nije došlo do daljnjeg širenja bolesti.

- Mala dječja glista pojavila se krajem ožujka kod jednog djeteta odgojno-obrazovne skupine te su roditelji bili obaviješteni usmenim i pisanim putem da prate zdravstveno stanje djeteta. 11. travnja 2023. godine zdravstvena voditeljica je primila informaciju za još jedan slučaj male dječje gliste nakon čega je obavijestila nadležnu Epidemiološku službu te je proslijeđen mail sa uputama o postupanju svim roditeljima Dječjeg vrtića Dubovac, pojašnjava ravnateljica. 

Za slučaj uši glave, kaže, da je u Dječjem vrtiću Dubovac uočen krajem ožujka kod jednog djeteta odgojno - obrazovne skupine te je zdravstvena voditeljica obavila pregled te odgojno-obrazovne skupine i uočila još dva takva slučaja. Preventive radi zdravstvena voditeljica obavlja pregled i drugih odgojno-obrazovnih skupina.

- Smatramo da zaraza u Dječjem vrtiću Dubovac u niti jednom trenutku nije izmaknula kontroli. Izražavamo žaljenje što je došlo do nesporazuma. Zahvaljujemo se roditeljima na svim sugestijama i primjedbama te se nadamo i daljnjoj budućoj uspješnoj suradnji. Svi kontakti stručnih službi u Ustanovi objavljeni su na mrežnoj stranici Dječjeg vrtića Četiri rijeke te pozivamo sve roditelje da nam se slobodno obrate po bilo kojem pitanju, a sve s ciljem što sigurnijeg i kvalitetnijeg boravka djece u vrtiću, poručila je ravnateljica Anita Štefanac u razgovoru za KAportal. 

Izdvojeno


Reci što misliš!