VIJESTI / KARLOVAC

AUZ I HSU

Udruženi umirovljenici imali predizborni skup za kvartovske izbore! Pohvalili se onime što se radi na nacionalnoj razini, kažu djelovat će i lokalno

Udruženi umirovljenici imali predizborni skup za kvartovske izbore! Pohvalili se onime što se radi na nacionalnoj razini, kažu djelovat će i lokalno

Iako to nema nikakve veze s vijećima gradskih četvrti, Kaleb je kao osnovne ciljeve stranke, pa i ove koalicije istaknuo uvođenje umirovljeničkih kartica, vraćanje 10% mirovina hrvatskim braniteljima...

Akcija umirovljenici zajedno i Hrvatska stranka umirovljenika ozbiljno su shvatili kvartovske izbore, odnosno izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pa su danas čak imali i prvi od dva najavljena predizborna skupa.

Po riječim Frane Kaleba, predsjednika GO HSU-a ova se stranka već dokazala lobirajući za obiteljske mirovine, uvedeni dodatak na mirovinu, povećanje cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje, osnovan je odjel za umirovljenike u Karlovačkoj županiji, isplaćeni COVID i energetski dodaci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako to nema nikakve veze s vijećima gradskih četvrti, Kaleb je kao osnovne ciljeve stranke, pa i ove koalicije istaknuo uvođenje umirovljeničkih kartica, vraćanje 10% mirovina hrvatskim braniteljima, kontinuirano i pravedno usklađivanje mirovina, podržavanje inicijative o štetnosti sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju i njegovo ukidanje, a čime su najviše pogođene starije i nemoćne osobe i umirovljenici,  kao i nastavka inicijative za ugradnju liftova u višestambene zgrade u Karlovcu.

- U ranijim aktivnostima HSU-a za ovu inicijative su odrađene velike pripremne radnje i potpisivanja suvlasnika i predstavnika suvlasnika zgrada u Karlovcu, kaže Kaleb.

Predsjednik AUZ-a Rudolf Devčić je istaknuo je da ova koalicija u nedjelju 16. travnja na izbore ide u sedam karlovačkih gradskih četvrti - Grabrik, Drežnik-Hrnetić, Luščić-Jamadol, Novi Centar, Zvijezda, Dubovac i Banija te je pozvao da građani izađu na izbore i da daju svoj glas za Akciju umirovljenika zajedno i Hrvatsku stranku umirovljenika.

Izdvojeno


Reci što misliš!