VIJESTI / KARLOVAC

MJESNI IZBORI 2023

Netransparentno trošenje gradskog novca? Možemo i SDP poručili: "Grabrik je primjer kako mjesna samouprava ne treba raditi"

Netransparentno trošenje gradskog novca? Možemo i SDP poručili:

Projekti nisu nužno loši, ali su preplaćeni i za koje je upitno jesu li uopće prioriteti u tom kvartu

Kandidati Socijaldemokratske partije Hrvatske i stranke Možemo za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora poručili su u četvrtak da je Vijeće Gradske četvrti Grabrik primjer kako mjesna samouprava ne bi trebala raditi.

Dodali su da je koalicija Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika tamo netransparentno trošila novac osiguran programom "KAkvart" na projekte "koji nisu nužno loši, ali su preplaćeni i za koje je upitno jesu li uopće prioriteti u tom kvartu", te to ilustrirali primjerom takozvane trodimenzionalne zebre, "koja se sastoji od nešto ofarbanih pravokutnika na cesti", te projektom "Izbor Grabrika", koji se sastoji od cijevi zabijene u beton i informativne ploče", te dodali da je cijena svakog od tih projekata bila umalo devet tisuća eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naveli su i da se u Grabriku planiraju postaviti "drvene i solarne klupe čija je cijena procijenjena na oko šest tisuća eura, a, ako ostane ova većina u vijeću, nije isključeno da i ta cijena vrtoglavo skoči".

Podsjetili su na neispunjenu najavu da će Grabrik dobiti park te naveli kako "posebno žalosti" što "je na ovom ogromnom prostoru s puno djece, gdje se planira graditi još zgrada, napravljeno samo jedno minijaturno igralište s tri do četiri sprave i ljuljačkom", kao i da ovaj kvart "nema nikakvog kulturnog sadržaja, ni knjižnicu, ni čitaonicu, ni kvartovski dnevni boravak".

Zalažu se za "obuhvatno uređenje prostora koji će uzeti u obzir stvarne potrebe građana, vijeće gradske četvrti koje će pitati stanovnike koje projekte žele" te zagovaraju transparentan utrošak sredstava.

U Novom centru ističu od problema nesigurnost u prometu uslijed cesta i nogostupa koje ocjenjuju neuređenima, navode da je košarkaško igralište kod Bare neosvijetljeno i da nema prikladnih klupa, da su raskrižja kod nekadašnjeg kina "Luxor" i kod susjedne ljekarne loše riješena, odnosno nepregledna, da nema dovoljno kanti za otpatke, ali zato ima puno kontejnera...

- Primjerice, u Ujevićevoj, gdje je šest kućnih brojeva, ima više od 50 spremnika za otpad, a ne želimo takvu vizuru. Želimo da netko u našem kvartu radi na poboljšanju kvalitete života. Vijeće Gradske četvrti Novi centar je tek prigodno palilo lampione i oslikavalo murale – to je u redu, ali nedovoljno, rekla je Ehlimana Planinac (SDP).

Sandi Ravbar je kandidat za člana Vijeća gradske četvrti Luščić – Jamadol. Poručio je da taj kvart može bolje i pozvao birače da izađu na izbore.

- Većina naših sugrađana ne zna da se održavaju, ustvrdio je Ravbar.

Izdvojeno


Reci što misliš!