VIJESTI / KARLOVAC

JAKE SNAGE

HDZ za komunalne izbore izvlači najjače adute, projekte na svim razinama! Županica, gradonačelnik i zamjenica poručili: Glasajte za one koji su pokazali da znaju

HDZ za komunalne izbore izvlači najjače adute, projekte na svim razinama! Županica, gradonačelnik i zamjenica poručili: Glasajte za one koji su pokazali da znaju

Činjenica je da u 20 MO nemamo kontra listu, neće nas uljuljkati, rekao je predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić

HDZ i na ove "male", kvartovske izbore izlazi u punom gasu, a koliko su im nedjeljni izbori za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora bitni pokazuje i današnja tiskovna konferencija. Na nju su, u Glazbenom paviljonu, doveli čak i županicu Martinu Furdek - Hajdin koja je naravno HDZ-ovka, ali u stranačkoj hijerarhiji dosad se baš i nije isticala.

HDZ-ov dužnosnički trio - gradonačelnik Damir Mandić, njegova zamjenica Ivana Fočić i županica Martina Furdek-Hajdin podsjetili su na projekte koji se u ovom mandatnom razdoblju provode u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, a Mandić je istaknuo da je HDZ kao stranka pokazala odgovornost kandidirajući svoje liste u 37 što mjesnih odbora što gradskih četvrti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To je na tragu našeg opredjeljenja da ravnomjerno razumijevamo, razmišljamo i razvijamo cijeli grad Karlovac. Činjenica je da u 20 MO nemamo kontra listu, neće nas uljuljkati, vjerujem da svi kandidati članovi HDZ-a, ali i oni koji nisu članovi a spremni se potruditi za svoju četvrt, ulicu ili naselje, da će dati sve od sebe da budu glas stanovnika. Valja imati na umu da vijećnici u vijećima GČ i MO su volonteri, rekao je Mandić.

HDZ je, dodaje, projektno naveo što će se raditi u svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru i kaže da je komunikacija dvosmjerna i da imaju dosta dobru povratnu informaciju putem digitalnih kanala, ali i da je živa komunikacija put koji treba još više koristiti. Najavio je pritom da će vijeća definirati i svoje radno vrijeme u prostorijama gdje će biti na raspolaganju i onim stanovnicima koji nisu vezani uz digitalne mreže.

- Ovaj trenutak što se tiče ulaganja u komunalnu infrastrukturu je poseban, ne bi htio koristiti riječ povijesni, ali ima i te elemente. Sva ova ulaganja su na neki način dobila svoju potvrdu u vijećima MO i GČ. Svjesni smo problema koji postoje i izazivaju ih svi ovi silni radovi, ali upravo ćemo svi mi od tih ulaganja imati najviše koristi, rekao je.

Pozvao je sve na izbore da u nedjelju pronađu volju i izađu na izbore i podrže HDZ.

Na upit KAportal kakav izlazak očekuje i s kojim bi postotkom bio zadovoljan, Mandić je rekao da su ovi izbori svojevrsna anketa, jer su uvijek i bili. 

- 2019. je bilo oko 17 posto, hoćemo li dostići tu brojku volio bih i da bude veća. To što HDZ ide sam u 20 mjesnih odbora ne ide u prilog izlaznosti jer je dovoljan samo jedan glas da budu legitimni. Shvatili smo i ove izbore kao i svake druge i koliko god bude rezultat, nama će biti relevantan i u onom smjeru da će nam to biti potvrda za ono što smo dobro radili, ali i da možemo još bolje, rekao je Mandić.

Županica Martina Furdek-Hajdin je podsjetila da je grad veliko gradilište u kojima se realiziraju projekti i gradskih četvrti, grada Karlovca, a i Karlovačke županije, gdje ulaze tu i nacionalna i europska sredstva. Kako dodaje, kaže da su svi ovi projekti pokazali što znači zajedništvo svih razina vlasti i upravljanjem javnim novcem. Spomenula je  projekte obnove od potresa, ulaganje u Veleučilište i novi studentski dom, kao i škole. Od velikih infrastrukturnih projekata spomenula je drugi kolosijek pruge, a i očekuju potpisivanje ugovora za projektiranje treće trake autoceste i novog čvora koji Karlovac zaslužuje.

- Ovime ćemo se ojačati kao pravo europsko geoprometno središte koje će biti temelj i garanacija daljnjeg gospodarskog razvoja, ali i demografskog oporavka koji nam treba. Gradske četvrti i mjesni odbori prve su stepenice u toj vertikali institucija koje upravljaju javnim novcem i zato bi pozvala građane da izađu na izbore i da potvrde, ili glasaju za one koji su pokazali da znaju taj posao, rekla je županica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!