VIJESTI / KARLOVAC

SVAKA ČAST

Karlovački mladi robotičari vratili se s natjecanja Robocup u Austriji! Postigli zapažene rezultate, čeka ih Europsko prvenstvo

Karlovački mladi robotičari vratili se s natjecanja Robocup u Austriji! Postigli zapažene rezultate, čeka ih Europsko prvenstvo

Nakon tri godine u kojima nije bilo natjecanja, robotičari Zajednice tehničke kulture Karlovac su pokazali da su i dalje u vrhu postignutih rezultata

Iz Zajednice tehničke kulture Karlovac pohvalili su se s dobrim rezultatima svojih robotičara koji su se sinoć vratili s trodnevnog natjecanja Robocup Junior 2023, u Austriji. Sudjelovale su četiri karlovačke ekipe robotičara.

- Maksim Stanković Šprajc i Oskar Stanković Šprajc s mentoricom Suzanom Šnajdar osvojili su 3. mjesto u kategoriji Rescue, odnosno simulaciji spašavanja žrtava kod katastrofa. Time su se i oni plasirali na predstojeće europsko prvenstvo koje će se održati u lipnju, kažu nam u ZTK:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz njih će Karlovac predstavljati i druga karlovačka ekipa iz iste kategorije, u sastavu Katarina Bregar, Marko Matanić, Filip Mikan i Jan Vidović s mentoricom Elvirom Špelić Vidović koji su osvojili 5. mjesto. Oni su već ranije, na prvenstvu Hrvatske, osigurali sudjelovanje na europskom prvenstvu.

Karlovačke najmlađe dvije ekipe su postigle zapažene rezultate. One su se natjecale u kategoriji Rescue Line Entry. To su bile ekipe članova: Fran Mamić i Jakov Movre mentorice Marije Škrtić, te Matej Družak i Maksim Štefanac mentorice Une Šnajdar.

- Nakon tri godine u kojima nije bilo natjecanja, robotičari Zajednice tehničke kulture Karlovac su pokazali da su i dalje u vrhu postignutih rezultata, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Sada još slijedi, u svibnju, državno natjecanje mladih tehničara na kojem će Zajednicu tehničke kulture Karlovac predstavljati čak tri robotičara, javljaju iz ZTK-a.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!